duminică, 6 februarie 2011

Succesuri multe!



Scurt, că mi se face silă: NU, economia României NU este într-o stare mai bună. Nu de asta nu mai luăm ultima tranşă din împrumutul cerut FMI: pur şi simplu nu avem ce face cu banii. Banii băltesc în România, atât la BNR, cât şi în băncile comerciale. Numai că politicile impuse de FMI, de BM şi de CE nu ne permit să  folosim banii ăştia pentru a investi şi pentru a consuma.


Cu un miliard de euro în plus şi în minus la BNR oricum nu rezolvam nimic. Dacă se hotărăşte cineva să atace serios leul, nu în miliardul ăsta lipsă se propteşte. Deocamdată nu prezentăm cine ştie ce interes pentru speculanţi. Au ei de unde câştiga, dacă ea cazul Porcuşorii sunt mai dolofani şi mai apetisanţi. 


Nici problema deficitului bugetar n-o rezolvam. Cred că anul ăsta trebuie să reducem deficitul bugetar cu vreo 2% din PIB, iar dacă în deficit se introduc, după metodologia europeană, şi datoriile statului către firmele private, este vorba de ceva peste 3,5% din PIB reducere a deficitului. De unde? După doi ani de chinuri, se pare că reducerea reală a deficitului a fost de doar 1% din PIB, adică vreo 1,5 miliarde de euro. Timp în care am luat vreo 30 de miliarde de euro împrumut!  Iar economia a scăzut cu cel puţin 12% din PIB!


Ce mă deranjează este sprijinul dat de FMI unei puteri politice corupte şi impotente, neputincioasă şi neprofesionistă, doar pentru că execută fără să crâcnească ordinele lui. Faptul că a ieşit băsescu să anunţe azi vestea este o dovadă că ei nu au nevoie de democraţie, ci de regimuri autoritare, care să nu se împiedice de legi, reguli, Constituţii. Dacă execută ce li se spune, sunt oamenii FMI. 


Acum băsescu trimite opoziţia să citească în Monitorul Oficial noul acord cu FMI, ca să nu promită ce vrea ea în campania electorală: "Partidele care au de gând să facă promisiuni să ţină cont că acest acord acoperă perioada aprilie 2011- aprilie 2013, deci va fi şi după alegeri. Să-l citească pentru că va fi publicat în monitorul oficial înainte de a face promisiuni. E un fel de a spune: "Bă, boilor, eu conduc România! Fac ce vrea pula mea! Vă convine, bine! Nu, la fel!"

Ei bine, Opoziţia ar trebui să răspundă cu aceeaşi monedă, şi să anunţe FMI că, dacă acordul nu este votat în Parlament cu patru cincimi din totalul voturilor, şi voturile numărate de oricine, numai de roberta anastase nu, odată ajunsă la putere va denunţa Acordul şi va negocia unul nou. Asta dacă nu vor un Egipt sau o Tunisie în Europa. Pentru că dacă săpăm mai mult, vom vedea că declanşatorul revoltelor nu a fost dragostea de "democraţie", ci foamea, venită din eşecul politicilor impuse de FMI.


Anul 2011 va cumula toate tensiunile şi disparităţile, toate erorile economice şi sociale din 2009 şi 2010. Va fi un an mult mai rău, din toate punctele de vedere. Nu ştim ce conţine noul acord, dar putem bănui: privatizări în sectoarele educaţiei şi sănătăţii, noi tăieri de venituri, de prestaţii sociale. Şi oferirea unor domenii strategice pe nimic unor ţări şi firme interesate, care cunosc deja procedura: duc o ţară cu spatele la zid, cu mâna FMI şi a politicienilor cretini, şi apoi o scot la mezat. 


Dar batalioane de proşti aplaudă acum "succesurili" Iubitului Conducător, şi-i înjură pe ăia din opoziţie. La ce să te aştepţi de la un popor de căcat?   

2 comentarii:

Fluieratorul spunea...

Ei, astazi ma doare la bashketzi de Basescu. A murit Gary Moore.

Anonim spunea...

Pfui!Democracy-un cuvant de dansii inventat (vb. lu' poetu' )-de fapt o democraceala totala unde ,ca sa te-a-legi ,tre' sa te cracesti la maximum ,inspre binele ...si anume cui ??
Cin' se mai mira ca-n 2009 s-a reales omu' potrivit ,pt. "misia" potrivita ,sa faca un recurs la memorie ,si sa-nteleaga ca intre 2004-2008 Tariceanu n-a luat un sfant de la F.M.I.iar tara prospera catinel-catinel . Cu toate presiunile de rigoare si alea-alea !Situatia se putea repeta periculos ,si de-aceea ..vezi rezultatele ,si-o pereche de paiate jucand rolul de reformisti ai Statului ,sus tinuti (!) de externi ! Ca daca votul meu valoreaza cat un rahat de musca ,iar politica economica si financiara e stabelita NU de catre alesii mei ,ci de Franks ,la ce puii mei mai egzista "consultarea electorala" ??? Doar ca sa fie drumul cu oameni in ziua alegerilor ?
Un rol definitoriu il are ,vb. de prabusirea si sclavizarea tarii ,si musiu isarescu >mare finantist si de doua'j' de ani "jupan" la B.N.R. si aliat de nadejde al ...anti-romanilor !

Intrebare :Se mai mira cineva ca ultra-nazistii de la conducere sunt acceptati si promovati de ...anumite interese economice ???

P.S. si cand am folosit acel cuvant "greu" -e pt. ca doctrina cu .."iesirea din sistem cu orice pret a anumitor categorii"...ie importata fix si stricto de la ....?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...