miercuri, 23 februarie 2011

Mă piş pe el de viitor!



Prieteni, simt că mă tâmpesc pe zi ce trece. Păi, cum să simt altfel, când citesc asta: "Pentru a avea creştere economică trebuie făcute doar trei lucruri: să stimulăm munca, să stimulăm munca şi să stimulăm munca."   Este cugetarea unui Lenin al capitalismului financiar, Mugur Isărescu pe numele lui. Care imediat adaugă: "Trebuie de asemenea stimulată creşterea productivităţii, dar nu prin creşteri salariale. Până şi Trichet, guvernatorul BCE a spus că ar fi o soluţie prostească."


Mă, nene Lenin în mizerie! Cum vrei tu să stimulezi munca? De ce ar munci cineva, dacă munca lui este plătită mizerabil, patronii îşi bat joc de el, condiţiile de muncă sunt jalnice, iar statutul lui social de căcat? 

 
 
Cum să creşti productivitatea muncii? Schimbând Codul Muncii, pentru a putea obliga angajaţii să muncească mai mult, pe salarii mai mici, fără nicio protecţie legală, fără drept la grevă? Adică vrei creşterea productivităţii prin scăderea generală a salariilor? Ce pula mea vreţi să faceţi din lumea asta? O Chină? Salarii de căcat, muncă până la epuizare sau sinucidere, interzicerea unor drepturi şi libertăţi, regim totalitar, şi capitalişti foarte prosperi, pe post de noi stăpâni de scavi? Ăsta e viitorul de aur al omenirii? Mă piş pe el de viitor!  


PS: Isărescu vine să confirme ceva ce afirmam mai acum vreo câteva zile. Anume că economiştii vor deveni de departe cei mai mari ucigaşi în serie, şi provocatori de suferinţe, în faţa capitaliştilor şi comuniştilor. Deci stimularea consumului este o idee periculoasă, pentru că este motivată politic şi social. Ce dracu' să mai comentezi? Ce idiot Ford ăla! Dacă în loc să-şi plătească muncitorii cu cinci dolari pe zi, îi plătea cu doar un dolar, acum era mare! Aşa, e un ilustru necunoscut, iar firma lui de mult în faliment!


Auzi, nu te ocupi tu de vie, şi laşi dracului postul ăla de la BNR pe seama unuia mai zdravăn la cap?

8 comentarii:

Karakas spunea...

Unii oameni ar mai trebui sa se gindeasca sa iasa totusi la pensie din functiile alea importante. Mai ales cind nu mai gindesc.

Béranger spunea...

Păi să stimulăm munca pe degeaba. A zis munca, nu şi plata acesteia.

Anonim spunea...

asta este discursul in vestul vostru iubit inca din 1995 insa romanul ocupat cu asteptarea ploilor cu salam din vest n-a auzit nimic nici macar astazi!
pina una alta pe zi ce trece va aliniati valorilor nemaipomenitei civilizatii vestice:
http://www.gandul.info/news/cazul-taximetristului-ucis-pentru-un-loc-de-parcare-o-camera-de-supraveghere-a-surprins-momentul-in-care-barbatul-este-batut-cu-pumnii-si-picioarele-8006008


si stati asa ca mai vin pt voi si alte surpize pe care tot asa nu le-ati auzit!
si oricum n-ati inteles ce se intimpla in africa si mai ales care sint urmarile.
nu-mi fac probleme ca le-ati dibuit din moment ce nu intelegeti ce s-a intimplat si se intimpla in tara voastra.
ps nu-i mai numii pe toti aia boi pt ca boul este un animal uitil si nu merita sa fie jignit. spune-le bacili pt ca asta sint ei.

incognito spunea...

N-are bun-simt. Nu stie sa se retraga Mubaracu BNR-ului. A fost bun dar daca nu-si da seama ca e expirat de mult si ca incepe sa se altereze... De vina e tot basu' cu cioara vopsita ce au facut din Cotroceni "Cotarceni" si "Cuib de negros avis mondialis".

http://jos-cu-basescu.blogspot.com/2011/02/postare-cu-afumaturi.html

Mordechai spunea...

Ia să vedem: biciul stăpânului pe spinarea sclavului, funcţionează ca stimulent?

sandman spunea...

Adica sa stimulam munca gratis, sau poate doar pe mincare si loc de dormit.
Bine ai venit, sclavagism!

sandman spunea...

Bine ne-ai gasit, sclavagism! :))

Anonim spunea...

Ma declar de acord eon cu ne-stimabilu' mare economist si finantist de renume galaxios (ca daca si bercea-i ..mondial !!)
Consumul dauneaza grav ,atat economiei nationale, cat si sanatatii populare !Deci :sa nu mai consumam alimente ,combustibili ,produse imbracacioase (haine&pantofuri) ,lichide ,iluminatie ,agenturi termice (!) ,cur-papir ,deodorante si sapune ,biti din interneti ,cartulii si revistoace ,televizia >da-o-n ma-sa de mogulareasa ,crese ,spitale si asistenta medicala ,maternala si alte burjuisme de acest tip si...mai sunt !

Cine n-a procesat inca ideea de baza a capitalismului ,si anume :exista un singur drept care-i si obligatie >sa muncesti cat mai mult pe cat mai putin !!!inspre imbogatirea fara de limite a unor LOAZE ,si cu "ciocu' mic" si ore suplimentare neplatite ,o sclavizare de care s-ar infiora pana si ...Lenin sau Marx -de fapt asta chiar a prevazut-o -o bataie de batjocura dusa la extrem ,bazata pe lasitatea noastra nativa si lipsa unei opozitii puternice si-a unor sindicate cu oo mari .
Apropo -din 2008 -n-am mai auzit discutandu-se de -cosul minim -cat valoreaza el azi ,un etalon dupa care ar trebui stabelit si salaru' minim pe economie !Pa vremea lui Tariceanu ,la 2-3 luni se faceau calculele ,dar se si mareau ,in deplin acord cu ele s i productivitatea ,salariile si pensiile !Isi mai aminteste crinut -finut-absenteut -cam prostut-dar gurist sadea -cum se face de se conduce ECONOMIC o tara ????Ah ,pardon ,a lipsit si de la lectia asta !

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...