vineri, 25 februarie 2011

Concepte româneşti



N-om fi noi genii în domenii cu înaltă încărcătură intelectuală, dar în materie de corupţie pare că dăm lecţii la nivel global. Azi am auzit una de-ţi tresaltă mândria de a fi român: şpaga pe abonament. Cu alte cuvinte, plăteşti abonament cui trebuie, ca să poţi face evaziune fiscală prin vamă. Un nou concept, nu-i aşa, îşi face loc în conştiinţa publică: abonamentul la încălcarea legii. Ce urmează? Să-ţi cumperi permis pentru crimă, cum îţi cumperi autorizaţie pentru a vâna un mistreţ?  Inventivă naţiune, să nu ne fie de deochi!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Pretul petrolului va putea atinge $2 pe litru anul viitor. Aceasta perspectiva pune in discutie prelungirea pe o durata mare a crizei economice mondiale, in primul rind a tarilor dezvoltate. Pentru americani si canadieni, $2 l de benzina nu doar ca le va scadea dramatic puterea de cumparare, dar va duce si la multe falimente si pierderi de locuri de munca. In conditiilea astea, sa vorbesti de un reviriment economic in Romania benefic pentru cetateni e poveste pentru copii. Iar sa constringi cetatenii sa o duca mai prost pentru ca tu, Guvern (adica Basescu) vrea sa ia premiu cu coronita la austeritate e de-a dreptul prostie.

strabon spunea...

Stiu un caz in care un om de afaceri turc avea contract de consiliere cu doi inspectori anaf. Era consiliat ce sa dea, cat sa dea, cand sa dea, cui sa dea, cand si de unde vine controlul etc. Oamenii platiti lunar. Si in mod sigur fac si altii la fel,pe la toate "organele statului, asa ca despre ce vorbim? Cine sa rupa pisica?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...