duminică, 20 februarie 2011

Împliniri măreţe

Avem încă ceva bun, bun de tot, despre cum se pupă teoria cu practica. Clar, suntem între Sfântul Valentin şi Dragobete! Ia să vedem noi ce-au făcut, în şi din SUA, trei decenii de  neoliberalism şi de monetarism, de reduceri de impozite şi de cheltuieli publice, de polarizare economică şi socială. O minune de imperiu, nu alta! Doar un comunist ticălos poate numi asta "ruşinea americană!" Nu, ăsta este viitorul de aur al omenirii! Să trăiţi bine!



3 comentarii:

Anonim spunea...

Stupid, articolul din Pravda - NYT este de asemenea stupid. Chestiunea stă cam așa: http://buchanan.org/blog/who-owns-the-future-4587

Karakas spunea...

Schimbarea Codului Muncii e mai putin despre beneficii pentru tara, cit despre beneficii pentru regimul de dreapta si cei bogati. Asta e miza schimbarii Codului Muncii: minimizarea pina la lichidare a sindicatelor, si transferul puterii de negociere catre bogati.

Asta se intimpla acum in statul Wisconsin, SUA, unde Guvernatorul republican vrea sa lichideze sindicatele. Iar Krugman spune lucrurilor pe nume:

"On paper, we’re a one-person-one-vote nation; in reality, we’re more than a bit of an oligarchy, in which a handful of wealthy people dominate. "

Aici au dus republicanii SUA si lumea. Iar in Romania se vor stradui sa pastreze acelasi model oligarhic, cu parfum de democratie, a la Plesu, Liiceanu si alti cobzari ai puterii. Asta daca romanii nu vor sa aiba parte de citeva decenii de "Mubarak".

http://www.nytimes.com/2011/02/21/opinion/21krugman.html

Karakas spunea...

Anonime, de la 14:26, macar i-ati un Nick. Articolul nu este deloc stupid, dar daca tu pui semnul egal intre NYT si Pravda, inseamna ca ai ceva goange de/pe dreapta. Iar daca solutia ta este sa inlocuiesti pe hispanici cu sud-coreeni in scolile din SUA, asa cum vrea Buchannan, chiar nu mai am ce sa comentez. Ba am, pe elevii si stundentii romani cu ce rasa vrei sa-i inlocuiesti?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...