duminică, 20 februarie 2011

Împliniri măreţe

Avem încă ceva bun, bun de tot, despre cum se pupă teoria cu practica. Clar, suntem între Sfântul Valentin şi Dragobete! Ia să vedem noi ce-au făcut, în şi din SUA, trei decenii de  neoliberalism şi de monetarism, de reduceri de impozite şi de cheltuieli publice, de polarizare economică şi socială. O minune de imperiu, nu alta! Doar un comunist ticălos poate numi asta "ruşinea americană!" Nu, ăsta este viitorul de aur al omenirii! Să trăiţi bine!3 comentarii:

Anonim spunea...

Stupid, articolul din Pravda - NYT este de asemenea stupid. Chestiunea stă cam așa: http://buchanan.org/blog/who-owns-the-future-4587

Karakas spunea...

Schimbarea Codului Muncii e mai putin despre beneficii pentru tara, cit despre beneficii pentru regimul de dreapta si cei bogati. Asta e miza schimbarii Codului Muncii: minimizarea pina la lichidare a sindicatelor, si transferul puterii de negociere catre bogati.

Asta se intimpla acum in statul Wisconsin, SUA, unde Guvernatorul republican vrea sa lichideze sindicatele. Iar Krugman spune lucrurilor pe nume:

"On paper, we’re a one-person-one-vote nation; in reality, we’re more than a bit of an oligarchy, in which a handful of wealthy people dominate. "

Aici au dus republicanii SUA si lumea. Iar in Romania se vor stradui sa pastreze acelasi model oligarhic, cu parfum de democratie, a la Plesu, Liiceanu si alti cobzari ai puterii. Asta daca romanii nu vor sa aiba parte de citeva decenii de "Mubarak".

http://www.nytimes.com/2011/02/21/opinion/21krugman.html

Karakas spunea...

Anonime, de la 14:26, macar i-ati un Nick. Articolul nu este deloc stupid, dar daca tu pui semnul egal intre NYT si Pravda, inseamna ca ai ceva goange de/pe dreapta. Iar daca solutia ta este sa inlocuiesti pe hispanici cu sud-coreeni in scolile din SUA, asa cum vrea Buchannan, chiar nu mai am ce sa comentez. Ba am, pe elevii si stundentii romani cu ce rasa vrei sa-i inlocuiesti?