joi, 17 februarie 2011

De unde vine răul?



Răul în ţara asta vine dintr-o viziune cretină despre lideri şi rolul lor într-o organizaţie, începând cu statul şi terminând cu ultimul SRL: ei nu sunt ceea ce trebuie să fie un lider într-o organizaţie, ci masculi alfa într-o haită.  Puterea economică şi politică este o pradă. A ajunge la putere nu este rodul unui efort susţinut, pe termen lung, de a dovedi că meriţi locul de lider. Nu, este o luptă pe viaţă şi pe moarte cu masculul alfa al momentului, în care cei din haită stau şi asistă, după care îl urmează pe învingător, după ce, eventual, devorează şi cadavrul învinsului. Deocamdată la figurat, dar ştiţi cum se zice: România, mereu surprinzătoare...


Aşa că nici criza din PDL, şi nici intervenţia lui băsescu în jocurile de putere din partid nu sunt altceva decât stăruinţa lui de a demonstra că a rămas masculul alfa, că oricine încearcă să-i conteste poziţia sfârşeşte prost. Când ai instituţiile statului la îndemână, nici nu-i foarte greu să te dai mascul alfa. Iar după acest model lucrurile se petrec la fel şi în alte partide, şi pe la sindicate, şi prin instituţiile statului, ba şi pe la privaţi, mari, mijlocii şi mici. Este o întreagă cultură a agresivităţii, un stil macho, care a produs numai eşecuri, când tragi linie şi socoteşti.


Doar că aceste încăierări permanente între diverşi masculi feroques induc o stare de isterie la nivelul haitei, că de societate nu mai poate fi vorba în România. Oricum suntem trataţi ca nişte animale de către guvernanţi, şi nu din vina lor:  noi ne comportăm ca nişte animale. Pentru că dacă am fi oameni, i-am pune repede cu botul pe labe pe toţi masculii ăştia care debordează de "testosteron". Dar aşa, câtă vreme nu scoatem un scâncet şi ne uităm ca boii la încăierarea lor, sigur că nu se va întâmpla nimic, că lucrurile nu se vor schimba. 


Aşadar, urlăm şi noi ca ei, sau punem mâna pe "par" şi-i liniştim?  Rămânem tot la stadiul ăsta de cvasi-animalitate, sau urcăm dracului şi noi pe scara evoluţiei?  

3 comentarii:

Anonim spunea...

Asta e singurul comentariu??? hehehehe...mama ce bou esti! de aia nu te citeste nimeni! Nu ma mira ca fata de Giurgea tu esti un limbric. El are zeci de comentarii, mii de cititori, si mai si starge jumatate din ele. Iar pe tine lumea nici macar nu te scuipa! HAHAHAHA!

Constantin Gheorghe spunea...

Băi, cretinule! Eu nu scriu pentru a avea trafic sau pentru a oferi tuturor oligofrenilor de pe net un loc de refulare! Nu te obligă nimeni nici să citeşti, nici să comentezi. Şi, spre deosebire de tine, eu postez cu nume şi prenume, nu laş, la adăpostul anonimatului.

Fluieratorul spunea...

@CG: nu vad de ce v-ati straduit sa raspundeti Anonimului de mai sus. Ce are interesant comentariul lui, in afara ca obviously ii sterge cizmele lui Giurgea, sau, mai stii, este chiar el in persoana si isi sterge, reflexiv, cizmele, ca sa se simta bine... I-ati facut onoarea sa-i apobati comentariul, ceea ce spune ceva cu plus despre dvs. Continutul comentariului il reprezinta pe el. Das war alles.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...