vineri, 11 februarie 2011

Comitetul de Partid şi de Stat pentru Certificate de Moralitate



Spre deosebire de mulţi alţii, căzuţi în admiraţie faţă de politicienii din UDMR, mie flăcăii(cu puţine excepţii, despre care am mai vorbit) mi se par chiar mai tâmpiţi şi mai lichele decât ai noştri, toate partidele avute în vedere. Dacă aveţi dubii, citiţi ce zice călăul ăla de la Sănătate, Cseke Attila, care se grăbeşte să-l pupe în cur pe băsescu: "In mod cert eu cred ca in anumite situatii, pentru anumite cazuri, categorii de persoane, ar fi necesara instituirea unui regim mai aparte, nu pentru a avea un regim special, ci pentru a putea fi supravegheat mai bine in aceste situatii".


Este vorba de poziţia scelerată a lui băsescu, din intervenţia de la TVR, de miercuri: "Asa cum politicienii nu au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurorilor, la fel nici medicii nu au dreptul sa stabileasca in locul judecatorilor si procurilor. Va trebui sa facem un serviciu specializat pentru cei carora le pleznesc rotulele cand sunt chemati al tribunal. Altora le plezneste inima, altii lesina, altii devin foarte bolnavi, desi altfel sunt extraordinari de vioi. Va trebui sa gandim un sistem in care asistenta medicala sa fie data de un numar cert de medici, care sunt certificati a fi morali".


Aşadar, prieteni, un ungur cretin, un contabil al morţii, vrea să înfiinţeze un regim aparte pentru anumiţi cetăţeni ai României, în general politicieni sau persoane publice care nu-i plac lui băsescu, în caz că sunt bolnavi, şi în acelaşi timp în conflict cu legea, să zicem, deşi până la rămânerea definitivă a sentinţei ei sunt prezumaţi nevinovaţi.  Ei nu vor mai putea fi trataţi decât de anumiţi medici, certificaţi moral, care, înţeleg, să pună diagnosticul dorit de procurori.


Porcul ăsta acceptă că într-o democraţie vor fi cetăţeni cărora li se interzice liberul acces la servicii de sănătate, presupunerea că ar fi vinovaţi trebuind să-i ducă doar în faţa unor anumiţi medici, care au un soi de patalama specială de moralitate, fără de care nu pot consulta pacienţi de pe lista neagră a Iubitului Conducător.  


Aşadar, cine dă, cum vrea dementul de băsescu, certificatele de moralitate cerute pentru a-i consulta pe cei numiţi mai sus? Îi angajează pe Liicheanu, Patapipi şi Pleşcaru pe post de instanţe morale supreme, care să emită astfel de certificate? Şi care să fie bibliografia obligatorie? Viaţa şi opera lui Mengele? Experimentele medicale ale naziştilor? Îndreptăţirea morală a Holocaustului? 


Oameni buni! Aşa de jos a ajuns ţara asta? Ăstea sunt elitele ei politice şi intelectuale? Aşa arată o ţară europeană? 


Nu şpăgarii din vămi ne împiedică să intrăm în Europa, ci lipsa de valori morale şi refuzul sistematic de a accepta şi profesa valorile umane, şi europene. Ce să ne mai ascundem după eufemisme: dacă acceptăm aşa ceva, şi acceptăm, ba, se mai găsesc şi câteva milioane de tâmpiţi să aplaude aceste mostruozităţi, suntem un popor de căcat, şi nu avem loc în lumea civilizată. Punct! 

2 comentarii:

Anonim spunea...

Vai, draga Gheorghe, dumneata vorbesti de moralitate in cazul gugustiucilor majori cand eu ma chinui cu un amarat de concediu medical de 5 zile... Cica medicul meu de familie nu mi-l poate da daca n-am adeverinta de la Minister cum ca sunt platitor de dari de sanatate si am tz zile de concediu medical in ultimele 12 luni. Si cum Posta Militara, singura noastra conexiune legala cu Bucurestiul in Era Internetului face doar 7 zilisoare pana la voi si inca 7 inapoi, cum rezolv eu aceasta spinoasa problema? Iti spun eu cum: renunt la concediul medical, ma duc bolnav la lucru si le tusesc altora in nas, cum n-ar fi normal si n-ar trebui sa fac asta. Iti spun sincer, acum in sezonul virozelor, e o adevarata ruleta ruseasca in birourile noastre: o iei sau n-o iei?! Ce-ar zice ungurul de la Sanatate daca am juca zarurile astea morbide pe ceva mai serios? O porcina, o aviara?

incognito spunea...

O comisie tot at trebui, dar fara multe specialitati, una ar fi indeajuns: psihiatrie, si nu cu medici autohtoni (ca vita aia de la Pitesti) ci, serviciu externalizat Romaniei si care sa aiba competenta de a certifica sanatatea mintala a candidatilor autohtoni la functiile eligibile in stat. Sanatatea acestora ar constitui alaturi de cazier s.a., garantii ca alesilor nostri nu le circula prin capilare nici o scama si ca si numitii acestora au fost alesi de catre-alesi, cu sanse mai bune de a fi cat de cat sanatosi la cap. Evident ca acest certificat ar trebui vizat periodic (anual sau - de ce nu? - bianual) de-aceeas comisie, in urma - binenteles - unui control psihiatric. Stiu ca actului medical ii este impusa - de toate normele scrise si nescrise - discretie, dar de ce, impotriva bunului simt si a legilor nescrise ale libertatilor omului, trebuie sa aduc o lege scrisa care sa-mi lege mainile mie, om sanatos, si sa nu i le lege tiranului care intre timp se manifesta clinic?

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...