joi, 3 februarie 2011

Prostia de calitate, la Preşedinţie şi într-un ziar quality



Prieteni! Câtă lume proastă în ţara asta, care a invadat instituţiile statului şi ziarele aşa-zise "de calitate". Citiţi şi înjuraţi!

Un dobitoc de la Administraţia Prezidenţială comite un Comunicat de Presă, în care apare imbecilitatea asta: "În marja Consiliului European, preşedintele Traian Băsescu va avea întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, şi cu comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmström. Şeful statului va participa şi la lansarea iniţiativei Comisiei Europene privind interconectările energetice Nord - Sud din Europa Centrală şi de Est."


O vacă analfabetă de la RL(or mai fi preluat comunicatul şi alte ziare, dar n-am dat încă de el)  trânteşte şi ea în pagină, fără să clipească, prostia celor de la Administraţia Prezidenţială, ba, o mai şi semnează! Dacă se uita în DEX, vedea ce înseamnă marjă:

MÁRJĂ s. f. 1. margine; bord. ◊ spațiu alb la marginea unei pagini. ◊ spațiu sau timp liber, de care se poate dispune; rezervă. 2. diferență dintre prețul de vânzare și cel de cumpărare al unei mărfi, evaluată în procente; valoarea maximă sau minimă pe care o atinge un preț înainte de încheierea unei tranzacții comerciale. (< fr. marge) .


Boul de la Preşedinţie a vrut să spună "în marginea", care oricum sună ca dracu'. Pur şi simplu putea spune, româneşte: "Cu ocazia prezenţei sale(degeaba! n.m.) la CE, Pulimea Sa se întâlneşte cu...".


Cât e de mare marja de prostie a tembelilor ăstora? Turcan, dă-ţi nişte palme, apoi dă-ţi demisia!
 

PS: surprinzător, ăia de la Bulina Roşie nu dau chifla. Or fi înţeles că e o prostie, sau pur şi simplu e pentru că au rescris ştirea?

Un comentariu:

incognito spunea...

Niste birjari.
Poate au vrut sa scrie chiar "In birja Consiliului European..." dar "asa a batut masina!"
De fapt...: "care masina?"
Cred ca "au batut sheaua sa priceapa"... gloata.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...