sâmbătă, 26 februarie 2011

Obiceiuri de nuntă în politica de doi bani

Congresul UDMR s-a transformat într-un penibil şi stângaci ritual de peţit, în care şi USL, şi PDL se învârt de mama focului, ca nişte goriloi în călduri, în jurul UDMR, poate, cine ştie, după Congres, el e alesul.  Şi uite aşa se joacă fata, când pe stânga, când pe centru, când pe dreapta, cu ochii la ţâţa statului...

4 comentarii:

Karakas spunea...

Interesante rezultatelor alegerilor din Irlanda, unde partidul care a semnat un acord cu FMI a fost practic scos pe tuse in politica irlandeza. Partidul care a cistigat alegerile Fine Gael, a promis ca va renegocia acordul cu FMI odata instalat noul Cabinet. Merita sa cititi citeva comentarii ale unor irlandezi, referitoare la FMI, noua putere, pozitia Irlandei in UE, si sa faceti o paralela cu Romania:

“It is a complete farce, it doesn’t really matter which party wins the election. The real power lies with the IMF, they essentially ‘own’ Ireland now. Fine Gael will just be the puppets of the EU bailiffs”

” No matter who sits in the parliament, with no removal of the private bank debt from the Irish taxpayer the country will default. The sharks will swoop in and buy up everything (property/state assets/bank assets), we decend into servitude.”

“Doesn’t matter who gets the ministerial car – Jean Claude Trichet is the commander in chief. We are just an EU fiefdom and this stage, here to pay the gambling debts of French, German and UK banks. ”

http://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-12585048

Si Boc se lauda ca el a salvat Romania…

Karakas spunea...

Marko : "Autonomia teritorială a rămas o revendicare neîmplinită, fiindcă pentru asta este nevoie, în continuare, de reforme profunde în administraţie şi de organizare a statului... Dar, evident, autonomia poate fi marea prioritate a următorilor ani, dacă deja există premisele acestei autonomii. Or, în opinia mea, aceste premise le-am şi creat. "

Deci, cu cartile pe fata, UDMR este un partid secesionist, anti-romanesc, care atenteaza pemanent la distrugerea Romaniei, si spargerea tarii in unitati teritoriale pe baza etnica.

Sau sa fie asta doar o provocare pentru a vedea cum reactioneaza USL?

http://www.mediafax.ro/politic/marko-autonomia-teritoriala-a-ramas-neimplinita-poate-fi-marea-prioritate-a-urmatorilor-ani-8013930/

chien spunea...

Sa nu exageram totusi. Fianna Fail nu pleaca de la putere fiindca a facut acord cu FMI, ci pentru ca si-a asumat cheltuieli de 50 de miliarde ca sa salveze bancile straine si a pus la bataie si TOT fondul de pensii de stat, ca sa nu fie silit sa ia si mai multi bani imprumut de la FMI. Cum e sa ai datorie de 94% din PIB si deficit de 32% si sa te imprumuti de inca 70 de miliarde de la FMI cand tu ai o populatie de 6 milioane, NUMAI fiindca vrei sa platesti singur toate datoriile bancilor? Astea nu sunt simple detalii. De-asta noua ni se da exemplul Letoniei, unde guvernul cu "austeritatea" a fost votat din nou in alegeri. PDL si Boc nu au in niciun caz sansa asta, dar ziceam sa nu exageram.

Mai interesanta mi se pare situatia din Anglia, care de frica "pietelor" si ca sa nu ajunga la mana FMI a inceput un program de austeritate pe langa care regimul lui Thatcher era mic copil, ca sa ajunga la deficit bugetar zero!

Karakas spunea...

@chien, nu a fost intentia mea sa exagerez, desi citeodata e util. Pur si simplu am remarcat ca indiferent de natie, oamenii gindesc la fel, ca sunt exploatati, fraieriti si batjocoariti de guverne mina in mina cu finanatele si businesul.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...