marți, 15 februarie 2011

Vă vine să credeţi?


Idolul CNA


UPDATE: mamă, mamă, în ce ţară dementă trăim! Un băiat cu imaginaţie(jos pălăria!) îşi bate joc de Arhi, boul cu reclamaţia la CNA, iar oligofrenii de la "Adevărul", fără să verifice informaţia, se udă pe ei de fericire că CNA i-a tras-o lui Badea! Nu-i nimic, tălâmbilor, cineva v-a tras-o tuturor, şi v-a arătat cum staţi şi cine sunteţi: nişte retardaţi! 

Ruşine, Dinu Patriciu! Acum fără mişto!

Vă vine să credeţi? Idioţii de CNA vor să-i suspende emisiunea lui Mircea Badea pentru 90 de zile, pe motiv că i-au dat ei prea multe amenzi! Ce dovadă mai bună de cretinism instituţional decât asta? Totul a pornit de la un bou cu spume, unu' Arhi, care, după ce se expune singur, fără să-i pună nimeni pistolul în gură, pe Internet, îl reclamă pe Badea la CNA că a citat din blogul lui, fără să-i ceară aprobarea!


Că Arhi ăla e bou, este una. Dar ca o instituţie a statului, fără să aibă vreo atribuţie în ceea ce priveşte Internetul,  arbitrează astfel de lucruri, prin interpretarea abuzivă a legii,  devine o mare problemă, mai ales că este vorba despre libertatea de exprimare. Nu e treaba membrilor CNA să-şi poarte războaiele lor personale cu oamenii din posturile de radio şi de televiziune. Cu atât mai mult cu cât nu este un joc egal: CNA are în spate mâna grea şi lungă a statului, ceilalţi nu.


Citez din "Adevărul": "Liciu Dan Lucian, Şef Serviciu Monitorizare TV la CNA, i-a scris bloggerului Arhi, în email, următoarele: "În urma reclamaţiei dumneavoastră, vă anunţăm că s-a luat decizia de amendare cu suma de 20.000 lei a S.C. ANTENA 3 S.A.. Deasemeni, începând cu data de 17.02.2011 emisiunea "În gura presei" va fi suspendată pe o durată de 90 de zile datorită numeroaselor abateri de la legislaţia audio vizualului. Posturile Antena 1 şi Antena 3 îşi vor prezenta scuze publice la adresa dumneavoastră în caz contrar riscând o amendă de 10.000 lei pentru nerespectarea somaţiei CNA. Vă mulţumim pentru sesizare."




Ăştia de la CNA nu sunt sănătoşi: au pierdut în justiţie toate conflictele cu Mircea Badea. Şi nu au înţeles nimic: continuă s-o ţină langa cu amenzile, doar pentru că Badea i-o trage seară de seară Iubitului Conducător şi Mare Machitor.  Tâmpiţi precum Arhi sunt doar pretexte pentru pedepsirea lui Badea, care, împreună cu Ciutacu, a avut curajul să le pună de-o demonstraţie sub ferestre ălora de la CNA.  

Văd că Badea se aşteaptă chiar să fie arestat. Sigur, la ce se întâmplă în România, aşteptarea asta este rezonabilă şi justificată. Doar că eu mă aştept ca, într-o ţară normală, membră a UE şi a NATO(nu, nu e un clişeu, ăsta este statutul nostru, ca ţară, ceea ce impune un anumit comportament al statului şi  respectarea unui set de valori politice) astfel de cretinisme instituţionale să nu fie posibile. Şi cu toate astea patru dobitoci din PDL vor să impună o modificare a Legii Audiovizualului, care va face din CNA călăul televiziunilor critice la adresa lui băsescu.  
 
Dacă au s-o ţină tot aşa, eu, unul, nu-i văd bine pe oranjgutani. Pentru că sunt atât de tâmpiţi încât închid şi puţinele supape care mai evacuează presiunea socială şi nemulţumirea generală faţă de o guvernare ineptă şi scandaloasă. Vă vine să credeţi că proştii ăştia ne guvernează? Şi vă vine să credeţi că nişte foarte mulţi tâmpiţi i-au votat şi i-au adus la guvernare?

5 comentarii:

Gabriela Savitsky spunea...

Din cretinitatea asta de intamplare o sa rezulte reglementarea si mai stricta a internetului.

Karakas spunea...

Romanii nu prea inteleg ce inseamna democratia. Puterea e mult prea dispusa sa apeleze la astfel de miscari, folosind institutiile statului pentru plasarea bocancului in gura opozantilor. Asemanator cu ce face Rusia, desi inca nu s-a ajuns sa fie ucisi jurnalisti. De aia a si spus ambasadorul Frantei ca Romania nu impartaseste valorile europene. Se vede de la o posta cit a involuat Romania sub portocalii. Dictatura prostilor!

Ca fapt divers, m-a amuzat episodul cu Baconschi, care a cerut public post de conducere la PDL (ca nimeni nu ii deschidea usile saracu'). Berceanu a reactionat amintind ca Baconschi nu poate sa distinga sexul porumbeilor - aluzie la cine e dulau in partid si cine nu e. Iar Basescu i-a dat dreptate lui Berceanu dinsu-i o palma la funduletz 'obraznicaturii' de Baconschi :)

Daca ar fi sa fac scara prostilor, Baconschi e probabil ultimul tantalau care s-a asociat cu maimutele astea (s-a vrut un compliment la adresa sa). Adica da semne ca vrea banana, dar nu poate de restul de oranjgutani.

Invizibilul spunea...

Am o banuiala , dupa suspendarea lui Badea arhi va fi consilier pe undeva . :))))

chien spunea...

Hei, nu e asa. A fost o farsa a unui hacker, ca sa-si bata joc de presa.
http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-8304569-cum-propaga-informatii-false-presa-online-cazul-arhi-mircea-badea.htm

Fluieratorul spunea...

Ce dovezi mai vreti ca s-a dus si urma de libertate care mai era in Romania. Mai adasta ceva iluzie.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...