marți, 22 februarie 2011

Pulverizarea pulverizării




Pulimea Voastră,


Încep prin a vă spune că detest profund stilul epistolar. Dar prestaţia Voastră de azi, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, mă obligă să vă scriu din nou. Şi zău, chiar n-aş vrea să devină un obicei din partea mea.


Tot felul de proşti s-au şi repezit să înghită căcatul pe care li l-ai servit pe post de "mesaj de fermitate". Pe mine, unul, să nu contezi. Nu servesc tâmpeniile Pulimii Voastre de multă vreme, cam de pe vremea când vă făceaţi că vă daţi demisia, pentru a fi "cercetat" pentru nu ştiu ce case primite ilegal de demnitari ai statului. Îţi mai aduci aminte de Raportul ăla făcut de Honcescu? Ei bine, ştiai că nu rişti nimic! A păţit cineva ceva după apa aia de ploaie? Nu, te-ai ales deputat cu brio peste vreo trei luni de la demisia din Parlament! 


Fac o parantează: ce ai frate, cu obsesia asta pentru case? De unde ţi se trage? Spune-ne şi nouă, să ne ferim! După circul din 1996 trebuia să faci şmecheriile ale cu terenul din Băneasa, cu Căşuneanu, ca apoi să-ţi dai singur casa din Mihăileanu, iar aia mare să-şi tragă aparttament care bate spre milionul de iepuroi? 


Să revenim la ziua de azi. Jos pălăria, Pulimea Voastră! V-aţi ratat cariera! Actor trebuia să vă faceţi, mai ales cu talentul excepţional de a pişa ochii la comandă! Crede-mă, am prieteni actori: niciunuia nu i-a ieşit figura, şi unii erau beţi-mangă  în momentul cu pricina. Ce e al Pulimii Voastre, e pus deoparte! Mi-a plăcut în mod excepţional cum te-ai stropşit la ăia din sală!


Numai că, vezi, Măria Ta, lucrurile nu sunt aşa cum vrei să ne faci să credem că sunt. Da, e corupţie în Poliţie, în vămi, în toate instituţiile statului. Dar, fără supărare, nu eu conduc CSAT, nu eu primesc tone de informări din partea serviciilor, nu eu ascult pe cine vrea pula mea. De ce n-ai mişcat niciun deget timp de şase ani? Ai pus pe cine ai vrut la MAI, iar cum un ministru n-a răspuns la comenzi, l-ai mătrăşit. Ai vegheat ca nimeni din afara cercului tău să nu ajungă la informaţiile deţinute de doi şi-un sfert. Pe Voicu l-ai priponit, să nu vorbească sau să nu dea mai departe ce ştie de la unitatea cu pricina.


De şase ani MAI se tot schimbă, şi lucrurile merg din prost în mai prost. Acum vrei să le-o tragi ălora care ţi-au cântat la poarta Cotrocenilor "Ieşi afară, javră ordinară!". Dă-i afară, dacă asta vrea pula ta. Dar nu uita că fenomenul infracţional nu poate fi controlat cu oameni care habar nu au cu ce se mănâncă munca de poliţist. Ăia de ştiau meserie, poate cu destule cusururi şi ei, sunt pa de multă vreme. Restul sunt făcuţi la apelul bocancilor, prost plătiţi, nemotivaţi, demoralizaţi. Dacă-ţi închipui că le bagi frica în oase arestându-i cu turma, te înşeli! Frica este cel mai prost argument şi sfetnic.


Dar mă bucur de un lucru, Pulimea Voastră. Dacă nu voi avea poliţişti să mă apere, măcar voi avea satisfacţia că i-o tragi lui boc. Dacă aia cu "stai să vedem cu premierul" este despre şutul în cur pe care, aşa cum îţi stă în caracter, îl dai slugilor care te-au slujit cu credinţă, eu, unul, votez pentru! Trage-i-o, mama lui de premier! Pentru Pulimea Voastră întotdeauna celălalt este vinovat! O atitudine bravă şi morală, cum se cuvine să aibă un şef de stat! Aferim! 


Aşadar, Pulimea Voastră, un spectacol splendid. Nota zece la impresia artistică. Nota zero la eficienţă. Dar ce contează! Bizonul mediu românesc se hrăneşte cu imagine. Are ce rumega. I-a dat Pulimea Voastră azi cu vârf şi îndesat. Restul ce-i mai trebuie?  


Şi dacă tot vrei să vezi ceva pulverizat, nu începi cu incompetenta celor din fruntea statului? Şi ca impactul să fie devastator, nu-ţi dai tu demisia, Brav şi Iubit Conducător, şi Mare Machitor?  

2 comentarii:

Karakas spunea...

Amuzant, daca esti departe...Dar crede-ma ca si in tarile considerate mai sigure, angajatilor le tremura fundul, si nu mai vin nici sporuri, nici bonusuri, nici macar acea evaluare anuala a fiecarui angajat nu se mai face in multe firme mici. Si in general, familiilor le tremura fundul, cei cu case si copii. Se vorbeste si pe-aici de o iminenta criza odata ce vor creste ratele la imprumuturile pentru casa (si vor creste probabil dublu, la 5-6%). Iar daca unul din membri familiei isi pierde si jobul, ala esti, poti sa-ti dai foc in fata Parlamentului.

Sistemul, bata-l Boc cu nuielusha! Aia e buba, sistemul capitalist, care ia de jos si da sus. Mai bine spus, se aspira cu turbina, la mare viteza, de la clasa medie la aia cu jeturi personale, ca sa mai faca o tura. Si stim ce urmeaza, drame, revolte, singe pe pereti.

Anonim spunea...

Copiez epistola si o pun in rama. Tare mi-a placut!
P.S. Si din partea mea o zdrula lui bocciu

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...