luni, 14 februarie 2011

Maimuţa, când nu are ce face...




Sincer, eu, unul, nu mai înţeleg nici PDL(nu că înainte îl înţelegeam  mai bine, dar parcă era mai logic şi mai transparent), nici pe traian băsescu. Nu înţeleg nici evenimentele de azi: căutarea disperată a unui nou premier(şi nu-l găsea decât pe Isărescu?), întâlnirile cu activul de partid din teritoriu(limbă de lemn, dar asta e, alta n-am!), zvonistica, şi tocşoaiele năucitoare.


Până una-alta nu s-a întâmplat nimic dramatic, care să justifice, spre pildă, înlocuirea lui boc. Nu că i-aş simţi lipsa, dacă îl debarcă, dar aşa, netam-nesam, devine urgentă înlocuirea lui, în plin proces de negociere cu FMI? Şi toată improvizaţia asta: băsescu a o astfel de acţiune, fără să aibă înainte pe cine pune în locul lui boc.


Sigur, lui băsescu nu-i convine ideea de a vedea PDL condus de Blaga, deci tot mai puţin condus de el, dar nici nu a fost capabil să producă o alternativă la Blaga în sânul PDL, capabilă să performeze. Cu Preda, Macovei şi Cotoi, plus musiu Jacuzzi, aleluia şi pa!


Şi de data asta băsescu a acţionat după principiul "maimuţa, când n-are ce face, se scarpină în cur, să-şi facă buba!" Iar de data asta chiar a reuşit să-şi facă o bubă mare! A stârnit viesparul din PDL, şi nici el nu ştie prea bine de ce. Mai greu îi va fi să-i potolească. Toată agitaţia de azi, şi din zilele care vor urma, nu poate să nu lase urme, şi mai ales ranchiună şi dorinţă de revanşă.


Măcar de un lucru putem fi siguri: circul nu ne va lipsi. Ieftin, spre deosebire de pâine, tot mai puţină şi mai scumpă...

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...