joi, 10 februarie 2011

Îngeraşi portocalii



Iubitul şi Stimatul Machitor, imparţial cum îl ştim, şi preşedinte al tuturor românilor, vine la RRA şi, cu o falcă în cer şi în pământ, se răsteşte la răii şi la famenii care se iau de partidul domniei sale şi îl arată cu degetul în scandalul corupţiei din vămi.


"Trebuie să vă spun că sinteza de presă de azi dimineaţa m-a uluit, legat de modul cum este prezentată această acţiune (anchetele de la vămi - n.r.) şi este prezentată pe mai multe apliere. Cel mai inconsistent şi lipsit de adevăr mi se pare curentul care încearcă să responsabilizeze un partid pentru corupţia din vamă, adică partidul de guvernământ, încercând pur şi simplu să prostească telespectatorii sau ascultătorii sau cititorii. Cum este posibil să încerci să acuzi partidul de guvernământ când această acţiune de cea mai mare amploare se petrece acum, cu acest partid la guvernare". 


După care, previzibil, dă vina pe PSD şi pe PNL. E simpatic Pulimea Sa. Şugubăţ, deşi printre glumiţele cretine se insinua o îngrijorare cât se poate de concretă. De unde îngrijorarea, şi de ce intervine în favoarea portocaliilor? Păi, simplu: a călcat pe coadă un buldog. Cum ştiţi, de obicei acest lucru este aproape imposibil, coada buldogului fiind mai degrabă o idee, un proiect de coadă. Ei bine, el a reuşit. 


Sigur că în spatele arestărilor în vrac la vămi e şi o bătălie în sânul PDL. Sigur că nu-i convine să-l vadă pe Blaga în fruntea PDL. Pripit, cum îl ştim, băsescu a vorbit prea mult la TVR. Şi reacţia celor atacaţi a fost atât de violentă, încât azi a simţit nevoia să facă un gest de împăcare, fie şi ipocrit, dar gest public. 


Uite aşa, chiar cu pete, PDL este un partid de îngeraşi, garantează pentru asta  Dumnezeul lor imaculat, traian băsescu. Vinovaţi sunt ÎNTOTDEAUNA alţii! Avea nevoie de un gest de împăcare, altminteri nu ştie când cineva din partid îi va înfige cuţitul în spate, dacă se schimbă calimera.


Un sfat, gratis, pentru toţi politicienii tembeli: când te apuci de ceva, nu uita că ORICE soluţie naşte noi probleme. Acum, că a deschis cutia asta a Pandorei, traian băsescu trebuie să se aştepte c-o s-o ia peste  bot şi mulţi de-ai lui. Dacă el credea că poate să se folosească de circul ăsta doar împotriva adversarilor săi politici, ei bine, şi-a făcut socoteli greşite. 


Presiunea publică, şi un oarece instinct de conservare, vor obliga organili să meargă mai departe decât ar fi vrut Zeus. Nu mă interesează câte capete cad şi ale cui sunt. Dar băsescu este preşedinte de mai bine de şase ani, şi la guvernare  a mai stat încă vreo şase. În aceste condiţii, să te dai mimoză şi să zici că doar de câteva luni ştii de mizeria din vămi e deja prea mult.  Decizia aia de CSAT, pe care zice c-a luat-o vara trecută putea s-o ia din 2005. De ce n-a făcut-o?


Să vedem ce-o mai urma. Oricum organili ştiu acum ce au de făcut: PDL, înger, a se menaja, PSD şi PNL, demoni, a se consuma fără moderaţie. E ceva neclar în intervenţia lui băsescu? Hai, pa!


PS: păi, Pulimea Voastră, marele ăla nimeni a făcut parte din echipa matale. Nu eu l-am pus la SIE. Asumă-ţi-l. Şi vezi ce faci, că o să dea şi mai multe din casă. Şi am aşa o presimţire că ştie destule... 


PPS: e adevărat, Săftoiu minte! Preşedintele ştie de mizeria din vămi nu doar din 2005. Nu, el ştie despre asta din anii '70-'80, când făcea contrabandă la greu!    

2 comentarii:

Karakas spunea...

Fac din start precizarea ca nu sunt ruda cu Claudiu Saftoiu si ca nu il cunosc. Dar mi se pare mizerabila declaratia lui Basescu ca ar fi fost un "mare nimeni". Cine ataca persoana cind nu are argumente sa atace fondul problemei ridicat de interlocutor? Din functia de Presedinte, Basescu ne mai da o mostra de mirlanism. Mai avem pretentia sa fim considerati europeni cind am ales de doua un Presedinte care coboara retorica la nivel de maidan?

Si atunci, cum sa nu fi de acord cu modul in care ne vede Ambasadorul Frantei la Bucuresti, Henri Paul:

Romania, o ţară "bizară şi emoţionantă, puţin cunoscută Franţei, compozită şi încă neunificată...România nu corespunde anumitor standarde şi valori europene".

http://www.realitatea.net/basescu-isi-ataca-un-fost-consilier-prezidential-un-mare-nimeni_801992.html

http://www.realitatea.net/ambasadorul-frantei-la-bucuresti-romania-o-tara-bizara-si-inca-neunificata_801931.html

Karakas spunea...

Basescu incearca sa acrediteze public idea ca Parlamentul Romaniei nu vrea sa aprobe Stategia de Aparare a Tarii pentru ca ar dori sa nu se mentioneze in ea despre evaziune fiscala si coruptie. Adica, Parlamentul este institutia care promoveaza un sistem corupt in Romania, spre deosebire de Presedentie, care se lupta cu evaziunea si coruptia. Este un nou atac la parlamentarism si o provocare, o manusa aruncata cu scirba in fata Parlamentului.

Cum ne-a obisnuit, Basescu foloseste o logica contorisionata, plecind de la premise false pentru a forta o concluzie falsa. Afirma ca, sub pretextul ca Palamentul nu este de acord cu stipularea in aceasta Strategie referitoare la libertatea presei (el insa contorsioneaza si vorbeste de trusturile de presa, care nu apar in proiectul de Strategie), de fapt s-ar ascunde dorinta Parlamentului de a nu adopta un document in care sa se mentioneze despre coruptie si evaziunea fiscala. Adica, Parlamentul ar incuraja coruptia si evaziunea fiscala.

Exista cineva aici care poate veni cu argumente pro-Basescu in aceasta discutie? Dar argumente serioase...

"Acolo, pentru prima dată, apare ca ameninţare la siguranţa naţională evaziunea fiscală şi contrabanda. Oare credeţi că pentru nu ştiu ce supoziţie că trusturi de presă vulnerabilizează statul prin discreditarea instituţiilor este motivul pentru care stă această strategie? Eu am convingerea că, printre altele, stă şi pentru că una din vulnerabilităţi este declarată evaziunea fiscală şi contrabanda", a spus Băsescu.

http://www.mediafax.ro/social/basescu-are-un-semn-de-intrebare-consistent-legat-de-motivul-amanarii-adoptarii-strategiei-nationale-de-aparare-7973321/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...