joi, 17 februarie 2011

Votul cu portofelul



Au început să apară noile de decizii de încadrare a personalului bugetar, în conformitate cu  noua Lege a Salarizării Unitare. Lucrurile sunt de-a dreptul dureroase: se pierde la salariul brut cam 15%-20% faţă de 1 iunie 2010, ultima lună cu salariile vechi. A dispărut şi sporul de vechime, după ce s-a spus că dispar toate celelalte, cu excepţia lui. Cică ar fi fost incluse în noul salariu. Cum le-au introdus, numai ei ştiu. Şi atenţie: noile salarii de încadrare conţin creşterea de 15%!


Nu ai ce comenta. Haosul este perfect! În două decizii, referitoare la acelaşi lucru, pentru acelaşi individ, se folosesc terminologii diferite.  Dacă vorbeşti cu oamenii de la personal, obţii doar: "noi am aplicat legea!"


Dincolo de asta, lucrurile stau cam aşa: "Bă, futu-vă muma-n cur! Noi suntem nişte dobitoci, nu ştim să conducem ţara asta! Dar de plătit, plătiţi voi incompetenţa noastră, dacă aţi fost cretini şi aţi dat-o pe mâna noastră! Fraierilor! V-am făcut la portofel!"


Da, de făcut au făcut la portofel vreun milion şi două sute de mii de bugetari şi vreo patru milioane şi ceva de pensionari, başca studenţi, elevi şi beneficiari de ajutoare sociale. Sper ca măcar de data asta se va vota cu portofelul. Nu e cel mai raţional vot, dar sigur e cel mai sănătos!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...