duminică, 13 februarie 2011

Cine?


Nu ştiu de ce cred că se apropie momentul în care trebuie să se răspundă la o întrebare: "Cine sunt cei care au mai mulţi morţi şi mai multă suferinţă pe conştiinţă: comuniştii, capitaliştii, sau economiştii?" Dacă e să luăm palmaresul imbecililor de la FMI, pare că răspunsul e evident. Mai vedem...

4 comentarii:

Gopo spunea...

Bati campii, tovarase Gheorghe. Scarboseniile comuniste conduc "clasamentul" de departe..

Anonim spunea...

Raspunsul e foarte -si dureros-de simplu .Ca sa traiesti ,trebuie sa ai un venit ,deci sa muncesti,sa-ti platesti taxele ,si sa speri la o pensie . In momentul cand ai dreptul (sanchi) la munca ,vrei asta ,constientizezi conceptul ,dar NU AI UNDE >automat esti condamnat sa recurgi -din spirit de auto-conservare -la alte cai :trafic de ...orice ,hotie ,tilharie ,criminalitate ,escrocherie ,proxenetism ,mafie si alte "bunaciuni" ale societatii de consum !

Cu ce este mai bun asa-zisul capitalism si economie libera de piata (libera pe naiba!!)din moment ce condamna la foamete ,la sinucidere ,la boli si lipsa de spitale si policlinici(vezi actualitatea ...actuala) ,la incultura (idem) ,la aneantizarea adevaratelor valori si promovarea manelismului si tiganiei si topeniei sub-josnice ,la neo-colonialismul in care vine un ametit (franks) de sta beleste (!) politica economica dintr-o rasucire de dest ...mijlociu ,si vine si tagma de pe wall street si da cu (vezi doamne!) criza-n populatia mondiala ,asta drept mijloc de si-mai imbogatire a bogatilor (si sunt surse care demonstreza asta cu cifre) etc.


P.S. citez din Ursula K. LeGuin(Deposedatii)-excelenta viziune.
"Efor>nimeni nu ramane vreodata fara lucru acolo ??
Shevek>Nu .
Efor>nimeni nu e flamand ?
Shevek>nimeni nu ramane flamand cand altul mananca !

Invizibilul spunea...

Buna intrebare !
Capitalistii se vor scuza : V-am dat libertate , ce mai vreti ?

Karakas spunea...

Libertatea nu tine de foame, mai ales cind mina invizibila a pietii libere iti fura borcanele din camara mai repede decit apuci tu sa le inlocuiesti. Comunistii cel putin erau generosi, iti dadeau ei borcanele, dar erau cam goale.

Am vazut si simtit ca atit comunismul cit si capitalismul duc la extreme, la foamete si la crize. Deficitul este de umanism.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...