marți, 1 februarie 2011

Obsedaţi de capra vecinului



Ce o să vă spun acum nu ţine de mizeria jurnalismului românesc, ci de mizeria umană, pur şi simplu. O vacă de la ziarul boilor de pripas, RL, scrie despre operaţia suferită de Nicolescu în termenii ăştia: "Medicii consultaţi de RL susţin că în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, este exagerat caracterul de urgenţă al intervenţiei medicale la care a fost supus.

Suspectă este şi internarea sa la Spitalul Floreasca, în condiţiile în care în Bucureşti mai existau şi alte centre medicale unde puteau fi efectuate by-pass-uri coronariene. „Spitalul Floreasca a devenit «fieful» PSD-iştilor. Constantin Nicolescu putea fi operat la fel de bine şi la Spitalul Militar ori la Fundeni ", a comentat un chirurg cardiac care a urmărit cazul, dar care a preferat să îşi păstreze anonimatul. Şi timpii operatori par a fi „excepţionali" în cazul Nicolescu. Durata medie în care se pun patru by-passuri coronariene nu depăşeşte 4-5 ore şi numai în cazul în care apar complicaţii se poate extinde până la 7 ore, aşa cum a declarat medicul Şerban Brădişteanu, care s-a ocupat de operaţie.Motivul pentru care medicii de la Floreasca au decis să îl opereze pe Nicolescu duminică seara ţine, cel mai probabil, de raţiuni politico-mediatice, şi nu de criterii medicale, sunt de părere specialiştii consultaţi de RL. „Cu siguranţă pacientul mai putea aştepta 3-4 zile, timp în care putea fi stabilizat cu medicamente. Cazurile în care astfel de pacienţi sunt operaţi de urgenţă sunt excepţionale. Ceea ce pot să spun însă aproape cu siguranţă este că operaţia a avut loc şi foarte probabil era necesară: nu opreşti inima unui om ca să îl scapi de puşcărie".


Că ziarista e o cretină, nu mai trebuie demonstrat. Dar că un medic poate spune că un spital este suspect DOAR pentru că doi dintre medicii de acolo sunt şi membri ai PSD este dincolo de orice limită a deontologiei profesionale. Dacă îl duceau la alt spital, unde, presupun, se ocupau de el doctori cu carnet de partid de la pedelici, cazul era rezolvat? Dacă mai aşteptau trei-patru zile, îl puneau pe catafalc, şi lumea era fericită că s-a făcut justiţie? Aşa de departe am ajuns cu nebunia dezbinării? Ăsta este medic?


După logica ăstora, e normal ca, dacă nu ne place băsescu, iar el apucă să dea colţul înaintea noastră, să ţopăim de bucurie şi să ne pişăm pe mormântul lui? Se pare că da. Poate că vom ajunge şi acolo, dacă va continua această operă de distrugere a bunului-simţ, până la urmă.


Drumul pe care am apucat nu duce nicăieri. Este doar una dintre multele decizii proaste pe care le-am luat, ca naţiune, şi societate, din superficialitate, prostie, neomenie. Obsedaţi de capra vecinului, uităm că a noastră e moartă, şi asta ne obligă să facem ceva s-o înlocuim, dacă vrem să ne fie bine. Moartea celorlalte capre nu înseamnă că nouă ne e mai bine. Înseamnă doar că şi altora le este rău. Dacă răul altora ne ţine loc de consolare, am ajuns foarte jos pe scara umană. Şi mai coborâm...

2 comentarii:

oreste spunea...

pai deh, psd la floreasca, pdl la viena, fiecare dupa buget si posibilitati (nu ca ailalti n-ar avea de unde)

Karakas spunea...

Uite motivatia arestarii data de judecatori:

"„Pericolul concret pentru ordinea publica consta si in aceea ca faptele savarsite de inculpat au o mare rezonanta (…) asupra celor care ne monitorizeaza – se stie ca tara noastra este monitorizata pe probleme de coruptie, ori daca tocmai o persoana care este presedinte al CJ savarseste astfel de fapte – rezulta cat de bine este privita tara noastra pe plan extern.”

Deci, ca sa dam bine la imaginea externa, si sa ne facem planul la arestarile de mari sefi, il tinem pe asta la pirnaie. Suna al dracului de "independent". Ce justitie e aia care aresteaza pentru ca asa dicteaza presiunile externe? Pai ajungem ca in anii 50 cind dadea bine la Moscova sa se stie ca am mai lichidat niste burghezi.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...