duminică, 13 februarie 2011

Nu mai pot cu Hala Matache!



Nu mai pot cu "Piaţa Matache" şi cu "ce monument de arhitectură e ea şi ce hain Oprescu, pentru că o dărâmă". Ieri, pe TVR 2 un nebun urla ceva de genul" ori Oprescu la pârnaie, că demolează Piaţa Matache", ori eu plec din ţară!" Da' pleacă, nene! Te ţine cineva? Dacă bucureştenii chiar simţeau ceva pentru păduchelniţa aia, ieri erau mai mulţi de 30 de rătăciţi care să "protesteze", la chemarea "societăţii civile", puternic portocalie, de data asta.



Azi-dimineaţă m-am dus încă o dată să văd ce şi cum. Mi-am zis: "mă, poate chestia aia merită să rămână acolo, şi sunt eu nebun şi o vreau dărâmată. O fi o capodoperă, şi sunt eu bou, nu ştiu să văd dincolo de aparenţe." Nici vorbă! E o clădire banală, nici măcar foarte funcţională, pe care fiecare a transformat-o după cum l-a tăiat capul. Înţeleg că ar avea nu ştiu ce structură metalică. Vedeţi în fotografiile de mai jos ceva din ea, susţine acoperişul.



Întrebarea mea este dacă, ţinând cont de contextul zonei, mai merită să fie reconstruită. Nu ştiu care era înfăţişarea sa iniţială. Ştiu doar un lucru: tot circul este pur politic: "să i-o tragem lui Oprescu, să nu-l lăsăm să facă nimic, pentru că trebuie să punem noi mâna pe banii Primăriei". Banii ăia sunt şi banii mei. Ca atare, e cazul să mă întrebe şi pe mine cineva ce vreau.



Am mai scris asta, o repet: dacă se vrea ceva cu zona aia, să se facă un concurs. Să se spună: "nene, noi vrem aici faţade tipice anilor de sfârşit de secol 19, sau din anii 30-40 ai secolului 20, ce este în spatele lor nu ne interesează." Gardul să fie vopsit, leopardul, treaba lui, să se descurce!



Aşa ceva nu ne oferă "civicii". De hăulituri ne-am săturat de două decenii. Vrem să vedem şi să auzim şi altceva decât indignare la comandă şi lozinci cretine. Aşadar, hai cu proiectu', neamule! 





4 comentarii:

Invizibilul spunea...

Jos Piata Matache ! Sper sa dea jos si cocioabele de pe Calea Mosilor !

hoinarnet spunea...

La subiectul acesta cu desfintarea unei piete,respectiv Matache, cred ca cel mai bine ar fi ilustrat cu o reclama pe timp de criza,asa cum a fost trasa pe Youtube
http://www.youtube.com/watch?v=uV6GMfL4WKk

Emigrant spunea...

Ma doare fix in cur si de piata Matache si de oprescu si de civici si de pesedisti si de pedelisti si de penelisti si de tine si de toti rromanii si de Rromania, satra UE.
De aia am si plecat minca-mi-ai IP-ul de Monaco.
Sa traiti bine acolo cu basescu mondialu si cu ponta formula 1 rasturnata si cu crin antonescu mireille mathieu si cu vanghelie tiganul!
Si sa va ia dracul pe toti de tiganizati!

Luigi spunea...

Multumim, Emigrantule. Si prin contributia ta scrisa suntem ceea ce zici ca suntem.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...