miercuri, 20 august 2008

Prostie diafană şi demagogie jegoasă
Televiziunile româneşti au ajuns un soi de azil pentru jurnalişti handicapaţi, lipsiţi de o minimă cultură, ca să nu mai vorbesc despre incapacitatea lor de a fi spontani, de a transmite ceva celor care-i privesc. Poate merită să discutăm despre felul în care atât Realitatea Tv, cât şi Antena 3 au acoperit, de la "faţa locului", conflictul din Georgia. Au luat primii reporteri pe care i-au găsit prin redacţie, i-au îmbarcat în avion şi valea! Nu tu boabă de rusă, nu tu pregătire pentru zone de conflict, nu tu echipament, nu tu cunoştinţe despre zonă şi problemele ei. Bineînţeles că au fost la mâna georgienilor, ajungând propagandiştii lui Saakashvili.
Dar nu despre asta vreau să vorbesc azi, ci despre o "fătucă" de la aceeaşi Realitatea Tv, care, relatând despre majorarea baremului pentru alimente în cantineler de ajutor social, scoate o perlă cât Casa Scânteii de mare! Citez: " Cei care aleg să mănânce la o cantină socială..."
Prostuţă diafană! Cei care mănâncă la o cantină de ajutor social nu o fac de plăcere, ci pentru că NU AU DE ALES! De parcă boschetarul sau amărâta fără pensie stau şi se scarpină în cap, nehotărâţi: "azi mănânc la Marriot, sau la "Casa Capşa"? Dar parcă tot la cantina socială e mai bine!"
Totul ne era servit în sos de " statul ticălos, care îşi bate joc de cetăţenii lui, lăsându-i nemâncaţi!" Idioţi de pe la toate televiziunile se înghesuiau să înjure impozitul progresiv şi juisau de plăcere când s-a introdus cota unică de impozitare. Când primeşti de la Vântu zeci de mii de euro pe lună, şi nu vrei să-i împarţi cu alţii, cerând impozite şi mai mici, să mai practici demagogia "solidarităţii sociale" e deja prea mult! Solidaritate socială asta înseamnă: redistribuţie.
Dacă tot vă fute grija de săraci, ia susţineţi voi o campanie de creştere a impozitelor pe venit şi pe profit, ca statul să poată mări alocaţiile de hrană pentru cantinele sociale şi în spitale! Dar ce, sunteţi proşti? E mai simplu să înjuri statul!

3 comentarii:

Anonim spunea...

Daaa, 'succesuri' multe la 'solidaritate sociala' din 2005 incoa'. Le pasa atit de mult de romani, ca la Spitalul din Slatina, chirurgii opereaza cu clesti din constructie, ca n-are Guvernu' bani sa achizitioneze din aia medicali.

Mai nou, citesc ca in Romania se construiesc spitale private, asa ca saracii au la ce visa (cai portocalii pe pereti). O alta timpenie pentru o tara ca Romania.

Anonim spunea...

Da, dar cum prin materialele transmise în direct de Realitatea s-au strecurat şi poveşti cu bunici şi copii năpăstuiţi de invazia crudei Rusii (parcă şablonate după ştirile de peste Ocean) înclin să cred că nu e doar prostie...
Cu stimă...

Anonim spunea...

Aveti mare dreptate, in tot ce scrieti!
ruxi

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...