vineri, 29 august 2008

Wasilla, Alaska
Aţi auzit de Wasilla, Alaska? De Alaska aţi auzit. E bucata aia bună de pământ pe care au vândut-o ruşii americanilor, că lor oricum le prisosea cât aveau. Dar de ce ar trebui să fi auzit de Wasilla, Alaska? Că e un amărâr de orăşel, cu 6000 de suflete, în care fie te pupi în bot cu ursul, mai mult sau mai puţin polar, fie cu o haită de câini de sanie, mai mult sau mai puţin flămânzi.
Ei bine, Sarah Palin, guvernatorul statului Alaska, aleasă azi de John McCain să facă echipă cu el, în calitate de vicepreşedinte, a fost, până acum doi ani, primarul acestui orăşel. Ceea ce ne face să credem că va avea în continuare succesuri multe, dacă în doi ani a trecut de la statutul de neica nimeni în deşertul de zăpadă, la acela de candidată pentru funcţia de vicepreşedinte al SUA. Şi nici măcar blondă nu e...
Are însă o calitate, esenţială în ochii "băieţilor deştepţi" din industria petrolieră: e de acord cu forajele în zonele protejate din Alaska, Arctic National Wildlife Refuge. Iegzistă mereu o iecsplicaţie!

4 comentarii:

Desmond spunea...

Da, nu e chiar rau ce a ales. 44 de ani, 5 copii, ultimul cu sindrom Down, pro-life si fara pareri care sa zapaceasca baza conservatoare, bashca suportul religiosilor si un fiu aparand patria in Iraq. Cred ca va ridica putin competitia si mai taie din mesajul obamez. Cateva sute de mii voturi le ia ca e simpatica, apoi voturi de la mamici, de la iubitorii de sporturi, de la parintii copiilor cu dizabilitati si chiar pe chestia cu drillingul poate face un turn-point in favoarea republicanilor. Oricum , o diagonala interesanta intre candidatii la pozitia de vice.

Anonim spunea...

Dar ecologistii ce-or zice despre expoatarea petrolului din Alazka?

geomarz spunea...

Stiu un banc cu Alaska, de pe vremuri:
La sesiunea de repartitie pe post de la sfarsitul Facultatii X... de la Politehnica din Moscova.
Primul alege seful de serie, evident. Moscova, Intitutul de Cercetare....
Fericitul incepe discursul
"- Multumesc PCUS si fenomenalului sau conducator.... care mi-au permis sa-mi servesc patria in ..."

Urmatorul tot asa....
......

La sfarsit vine Bula. Nu mai ramasese nimic in afara de o minuscula fabricuta Y... din zona Vladivostok-Novosibirsk.
Bula incepe:
"- Multumesc Tarului..."
Il trage de maneca, imediat, unul din comisie:
"- Cum Bula, multumeste PCU..."
"- Nu, Tovarase,
Multumesc Tarului ca a vandut Alaska si-mi pot servi partia la Y... in Novosibirsk !"

geomarz spunea...

Arctic National Wildlife Refuge.
Asta n-o intelesem.
Bun vice...
Ar fece buna pereche cu Obama care s-a aratat nemultumit nu de trupele SUA in afara granitelor tarii, ci de modul in care au fost conduse si echipate....