sâmbătă, 2 august 2008

Nu, nu sunt paranoic!
Încep să iasă la iveală diverse informaţii, care dau o imagine mai clară în legătură cu evenimentele care au condus, în cele din urmă, la arestarea lui Radovan Karadjic. Le găsiţi aici, în interviul acordat de Jacques Massey, jurnalist specializat în Balcani( a se citi ofiţer sub acoperire al serviciilor de informaţii externe ale Franţei), interviu acordat jurnalului "Le Monde". Ideea este că acordul lui Karadjic cu Holbrook a existat, numai că el nu implica o imunitate pe viaţă.
Dacă citim printre rânduri, mai rezultă şi alt fapt: anume că Radovan Karadjic a scăpat şi pentru că serviciile secrete ale europenilor şi americanilor, extrem de active în zonă, şi-au cam dat la geoale unele altora, şi asta în funcţie de evoluţia relaţiilor transatlantice.
Aşa că nimic nu mă împiedică să mă gândesc la folosirea lui Karadjic drept armă împotriva lui Barack Obama. Prea sunt, vorba jurnalistului tovarăşu' gradu', "concomitenţe tulburătoare"!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Pai Clinton de aia l-a rechemat pe H. din civilie, ca sa rezove repede o problema pe care nu voia sa o mai aiba pe cap. Dandu-i si mana libera, pe principiul ofera ce vrei - aproape orice - si fa sa para totul cat mai realizabil. Si-a atins omul scopul, dupa care s-a intors la investitiile bancare de pe WS. Este sigur ca a existat un compromis, Karadzic nu vorbeste aiurea. Ar trebui intrebat si Clinton pe tema asta, impreuna cu madam Albright.
Nu Holbrooke il numea pe Milosevic print al pacii, dupa ce anterior il facuse comunist samd?! Nu tot Holbrooke spunea ca nu are nimic impotriva ca iranienii sa trimita arme coreligionarilor din Bosnia?...chiar daca acum nu mai comenteaza pozitiile de atunci.

Anonim spunea...

Apropo de Holbrooke, o scrisoare http://www.bosmal.com/images/news/large/RichardHolbrooke.jpg catre unul dintre fratii despre care http://www.nato.int/sfor/media/2003/ms030725t.htm cu unele completari de la astia www.terrorfinance.org/the_terror_finance_blog/2008/04/the-clintons-bo.html .

Anonim spunea...

Îţi mulţumesc pentru efort. Te interesează subiectul, şi pe bună dreptate! Sunt multe piese lipsă, care trebuie găsite pentru a avea o imagine corectă şi completă a evenimentelor care au dus la războiul civil din Iugoslavia.
Acum toţi fug ca Dracu de tămîie de răspundere, şi judecă doar plevuşca. Pentru că rechinii sunt în tabăra învingătorilor, dacă există, până la urmă, aşa ceva.

N. Raducanu spunea...

Va recomand sa cititi editorialul din numarul pe august din "Le Monde diplomatique" intitulat "Barack Obama". Candidatul democrat se deplaseaza, pe zi ce trece, mai spre dreapta. E pe cale sa-l ajunga din urma pe McCain. Care, inspaimantat, tare ar dori sa declanseze iarasi razboiul rece: dupa el Rusia este cel mai mare dusman al Americii, iar ca presedinte, el va cere ca Rusia sa fie exclusa din G-8...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...