marți, 26 august 2008

Şatra autonomă Oltenia
Un nou scandal cu ţigani la Craiova. Nimic nou, veţi spune. Un scandal în plus, într-un oraş în care scandalurile provocate de ţigani şi de interlopi se ţin lanţ. Acum a murit un oarecare Caiac, cap al lumii interlope, zice-se. De fapt, şi aici ajungem la miezul problemei, defunctul şi cetele de derbedei care se bat cu săbii, bâte, arme de foc, care terorizează cartiere întregi din Craiova, sunt de fapt soldaţii unei armate ai cărei şefi sunt poliţişti, procurori, afacerişti şi oameni politici. Ei, şi nu ţiganii, sunt cei care au transformat Craiova, care altminteri are toate datele unui oraş modern, cu instituţii de cultură şi de învăţământ de cea mai bună calitate, cu o forţă de muncă de bună calitate, în domenii de vârf, într-o mare şatră, scoasă de sub autoritatea statului român.
Un stat care se face că nu vede adevărata situaţie din aceste veritabile enclave infracţionale, care şi-au câştigat cu pumnul, bâta şi pistolul un soi de autonomie faţă de lege. Şi Craiova nu este un caz singular. Strehaia e şi mai şi, acolo clanurile ţigăneşti chiar nu mai au nicio treabă cu legea. Şi la Timişoara clanurile ţigăneşti au ocupat centrul oraşului şi fac legea. Am înţeles că până şi prefectul judeţului Timiş a fost ameninţat cu moartea. Şi aşa a rămas!
De ce am ajuns aici? Simplu: pentru că ţiganii au folosit banii obţinuţi din furturi, tâlhării, trafic de droguri, de carne vie, prostituţie, cerşetorie, pentru a cumpăra poliţişti, procurori, judecători, politicieni, şi-au cumpărat primari şi consilieri locali, sau i-au impus pe cei doriţi de ei. Banii le-au oferit imunitate şi impunitate.
Dacă statul vrea să facă ceva pentru a pune capăt acestei situaţii inacceptabile trebuie să lovească acolo unde doare: la buzunar. Ţiganii trebuie lăsaţi fără banii care le oferă protecţie. De aia avem fisc, de aia avem Gardă Financiară, Poliţie Economică: să-i oblige să-şi justifice averile, banii, hidoşeniiloe alea de case cu turnuleţe, maşinile bengoase, chilele de aur de pe burţi şi de pe deşte, miile de euro lipite cu scuipat pe fruntea maneliştilor, nunţile cu elicopter.
Şi mai ales să-i oblige să respecte legea. Dacă este nevoie, statul are obligaţia să instituie la Craiova şi oriunde apar astfel de evenimente administrare specială, care să nu se mai poarte cu mănuşi cu infractorii. Dacă italienii au scos armata pe străzi, nu văd de ce noi ne-am jena. Nu poţi lăsa sute de mii de oameni la mâna unor derbedei. Craiova are un şomaj ridicat, şi trebuie să atragă tot mai mulţi investitori. De ce ar veni într-un oraş terorizat de ţigani?
Şi mai e ceva: Craiova are primar portocaliu. Băsescu şi Boc nu au nimic de spus? Ei nu văd ce se întâmplă acolo? Sau ei nu-şi asumă decât succesurile?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Corect. As mai adauga ca nimeni nu s-a ocupat suficient de problemele ridicate de o parte din etnia asta. Cred ca trebuie sa li se prezinte clar tiganilor ca au de ales intre a deveni membri cu drepturi egale in societatea romaneasca, sau intre detinuti. Nu sunt adeptul punerii lor la zid, din contra, cred ca societatea trebuie sa le ofere solutii sa iasa din cercul vicios al criminalitatii. Insa nu as folosi manusi cind e vorba de apararea ordinii publice. Toti cu chef de bataie dusi la 'munca patriotica' la Canal. Daca nu vor sa munceasca pentru ei, sa munceasca pe gratis pentru tara.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...