sâmbătă, 16 august 2008

Altă lecţie de cinism
Dacă vă închipuiaţi că parlamentarii români sunt marii maeştri ai combinaţiilor, nu-i cunoaşteţi pe cei americani! Şi în special pe aceia care se ocupă de banii publici destinaţi înarmării. Din câte îmi aduc eu aminte, cel mai mare scandal legat de promovarea unei legi cu dedicaţie a fost, la noi, cel legat de nişte compensaţii pentru micii berari. O lege perfect europeană altminteri, compensaţiile fiind în acord cu legislaţia europeană. Dar ziarele primesc publicitate de la marii berari, aşa că, după campania de rigoare, Marele Cârmaci a retrimis legea în Parlament, şi acolo a murit.
Parlamentarii americani nu se ocupă cu frecţii din astea! La ei mizele sunt de zeci şi sute de miliarde de dolari, şi nu pentru micii berari, ci pentru marii vânzători de moarte: Boeing, Lockheed Martin şi compania. Nici n-au trecut bine ruşii graniţa cu Georgia, că au şi început presiunile pentru a se continua finanţarea unor proiecte futuriste şi perfect inutile, precum distrugătorul din clasa Zumwalt , sau pentru a se cumpăra noi avioane de tip F 22 Raptor. Şi uite aşa se pun bani deoparte pentru noua campanie electorală! O altă lecţie de cinism oferită nouă gratis de unchiul Sam.
Deşi nu pare, asta are legătură cu cele de mai sus: profesorii de la o şcoală din Texas(ei, da! Texasul preşedintelui Bush, campionul pedepsei capitale şi al execuţiilor) au primit dreptul să intre înarmaţi ÎN ŞCOALĂ! Anul ăsta se poartă Dolce şi Gabana! Poftiţi de vedeţi!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Nimic nou. Bogatul stapaneste peste cei saraci si cel ce ia cu imprumut este servitorul celui ce da cu imprumut.
Ma intreb ce drequ vor mai cuceri, ca armata lor si asa este over-extended. Cat de razboinic mai poate fi Chenney cand are un switch sa-i porneasca pace-ul?
Iar daca discursurile despre democratie si legitimitatea Americii se sprijina pe de alde astia, ca baiatul georgian care a stat 8 luni la Columbia pentru credentiale, incep sa-l privesc cu simpatie pe Caligula.

Anonim spunea...

Caligula avea clasă, prietene! Rafinament! Şi nici nu mai are obsesia locului lui în istorie!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...