joi, 17 mai 2012

Se privatizează şi timpul probabil



Să nu uitaţi pe cine să înjuraţi în aceste aceste vremuri de căcat!

Mi-e tot mai silă de ţara asta! Aud că se încearcă acum şi distrugerea INMH. Prin introducerea aşa zisului "management privat", care, de fapt, e o încercare de a monopoliza prognoza şi avertizarea din aceste ţări(primii care au luat-o peste bot au fost ungurii!) la Viena. Din ce-am aflat eu, se doreşte desfiinţarea celor mai multe staţii meteo din România, pentru a nu mai rămâne decât circa 50, din vreo 150,  deşi şi acum suntem destul de departe de standardul UE, de o staţie la 50 de km.

Cine sunt fericiţii "aleşi"? O chestie numită Meteoalert, Centrala Română a Fenomeneo Metro Severe, care nu are nimic al ei, dar dă avertizări, de unde, nu se ştie. Poate pe date sifonate din INMH. Evident, nimeni nu ştie nimic, doar e o problemă de securitate naţională. SRI e mai ocupat cu ascultarea adversarilor Pulimii Sale, şi cu afacerile private ale unora din şefii săi. 

Ştiţi ce? Ne merităm soarta! 

PS: vreţi să vedeţi pe ce se duc banii noştri? CNADAR era gata să plătească 6 milioane de euro, fără TVA, pentru consultanţă la reactualizarea studiului de fezabilitate al nenăscutei autostrăzi Comarnic -Braşov. Noroc că s-au încăierat corbii pe contract, şi licitaţia a fost blocată. Dar se reia ea...

4 comentarii:

ANONIMUS spunea...

Trebuie sa fi tampit cu bulbuci sa crezi, cand nu reusesti sa ti in conditii optime INMH-ul pentruca nu ai bani,dar sa faci un sistem privat care o sa-ti ceara de zece ori mai mult si statul sa achite nota de plasa fara sa cracneasca.Dece?!,pentruca cineva acum este mituit de cei care vreau un sistem privat.O porcarie infernala.

ceghe vara spunea...

Exista un sistem de meteorologie integrat national (SIMIN) facut acum vreo 10 ani si care include 5 radare meteo care acopera toata tara si inca vreo 150 de km in jur. Sistemul rusesc din vremea lui ceasca si cel german care i-a urmat au fost inlocuite de acesta.

Dvs. spuneti ca ar urma sa fie administrat de privati. O fi bine sau rau habar n-am, dar corect ar fi sa-l cumpere si apoi sa se ocupe de el. Sa scoata cateva zeci de mil. de coco si dupa aceea sa vanda prognoze pana isi recupereaza banii.

Legat de autostrada aia, daca consultanta pentru actualizarea SF costa 6 mil., cat o sa coste studiul si mai ales cat o sa coste autostrada?

O solutie exista si pentru mizerii de astea:o luneta, pusca cu luneta...

I satzic spunea...

,,...în 2003 se finalizează proiectul „SIMIN”, care a urmărit în primă fază modernizarea infrastructurii de meteorologie ce cuprindea 60 de stații automate, o rețea de detecție a fulgerelor și 5 stații meteo prevăzute cu radare meteorologice... ''

Numarul statiilor automate estre extrem de mic. Ori completeaza pina la macar 150,ori pastreaza punctele meteorologice,ca doar nu o sa masoare viteza vintului,directia,presiunea si temperatura cu radarul.

ceghe vara spunea...

Tzatziki, vorbeam de radare nu de statii. Poti sa ma completezi, nu trebuie sa ma critici...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...