marți, 22 mai 2012

Aştept...



Azi Gheorghe Falcă a fost achitat de Tribunalul Alba, în procesul de luare de mită şi obţinere de foloase necuvenite. De la anunţul sentinţei aştept un articol inflamat al lui Tapalabă, pe tema asta. Aştept ca HotNews, aşa cum a făcut în cazul achitării lui adrian Năstase, să declanşeze iadul împotriva judecătorilor care au îndrăznit să nu-l condamne pe Falcă. Ţi-ai găsit! E o linişte de mormânt în presa portocalie.

EvZ ne dezvăluie legătura dintre Marga şi Elena Ceauşescu. Sincer, nu-l văd pe Marga la şedinţe de spiritism. Dar dacă zice Excrementul Zilei, aşa o fi. Gândul tace, căzut pe gânduri. România Liberă e în plină erecţie anti-Ponta. Nici "Adevărul" n-are greţuri cu subiectul. Nicu cucuveaua de madam Macovei nu a făcut vreo criză de isterie pe marginea subiectului.

Aşadar, aştept să văd reacţia zeloşilor care îl vor cu orice preţ la mititica pe Năstase. Puţină obiectivitate nu le-ar strica. Doar că ei sunt nişte jigodii, şi tac ca mortuîn păpuşoi...

3 comentarii:

Ken spunea...

Alexis Tsipras Warns: Greek Crisis Also Europe's, World's -- Austerity: "Neoliberal shock experiment"
http://www.commondreams.org/headline/2012/05/21-7

Alexis Tsipras (Syriza): "I am not here to blackmail, I am here to mobilize," he said. "Greece gave humanity democracy and today the Greek people will bring democracy back to Europe...The war we are fighting in Europe is not between people or nations, it is between the forces of work and the invisible forces of finance and banks."

"It is difficult to be victorious over an enemy when that enemy has no face, no program, no political party but who governs us even so. If we perfect our victory in Greece it will sent a great message of hope throughout Europe."
...
"… we can feel a wind of change blowing everywhere. Things that were yesterday considered impossible are today being discussed. Today they are being discussed, tomorrow they will be accepted."

@Karakas:
Amice, ne poti spune ceva despre asta?
Red River of Protest Runs Through Montreal as Students Continue Fight
http://www.commondreams.org/headline/2012/05/22-7

Karakas spunea...

@Ken prietene, eu nu sunt din Quebec, si nu cunosteam exact chestia cu legea aia noua data de guvernul Charest, care limiteaza practic demonstratiile publice. Acum aflu si eu.

Insa studentii au fost intotdeauna virful de lance al miscarilor sociale in Quebec. Se pare ca au marit taxele la universitati (tuition). Demonstrata de azi arata si frustrarea cu guvernul lui Charest din Quebec.

In orice caz, au fost miscari recente si in Vancouver, dar localizate si fara urmari.

La Toronto dupa ce i-au scos pe cei de la "Occupy" din parcul central de linga zona financiar-bancara, nu s-a mai intimplat nimic. Aici inca e destul de bine economic, si nu cred ca le va exploda hamburgaria curind. Au fost insa critici intense dupa ce un raport a aratat violenta cu care politia a aplicat masuri cind a fost intilnirea G20 aici. Multa brutalitate fara sens. O parte din politisti si-au depasit atributiunile si sunt voci care cer demisia sefului poplitiei, Blair parca il cheama.

Karakas spunea...

Mi s-a parut interesanta mutarea facuta de o companie auto chinezeasca, Great Wall, de a produce automobile in Bulgaria, si de a le vinde in Europa. China a fost practic invadata de producatori occidentali, iar acum incearca sa patrunda la rindul ei in Europa cu masini mici si ieftine.

Sa nu cadem in tentatia de a ironiza un producator chinez. Ca si sud-coreenii, ei pot sa se ridice relativ repede la standarde inalte (cele de siguranta europeana le-au trecut).

Realitatea este insa ca Bulgaria a fost aleasa nu pe baza criteriului "prieteniei" (unde Romania se lauda cu o relatie privilegiata cu China de ani de zile), ci costul scazut al fortei de munca. Ceea ce spune multe despre cit de bine a mers integrarea europeana in est.

http://www.spiegel.de/international/business/cheap-labor-in-bulgaria-chinese-open-first-car-plant-in-europe-a-816851.html

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...