sâmbătă, 26 mai 2012

Doi porci



Există un site, "În linie dreaptă", despre care dacă spui că e fascistoid, îi găseşti merite democratice! Acolo, unul, Emil Borcean, publică "La bustul marelui porc", o mizerie la adresa lui Adrian Păunescu. Şi-şi ilustrează dejecţia cu o scrisoare adresată de Păunescu lui Ceauşescu, prin 1986. Acum, dacă tot am pornit pe drumul ăsta, de ce să nu facem noi liste cu toţi marii porci care, până în 1989, i-au scris scrisorele de amor lui Ceaşcă? Şi de ce s-o începem cu Păunescu? Dar Pleşu ce cusur are? Întreb şi eu, nu dau cu parul!  

Sau de ce să nu facem o listă cu toţi porcii care l-au făcut Nou Geniu al Carpaţilor pe băsescu? E lungă de un cot! Dar ce relevanţă ar avea? De osanalele aduse de intelectualii interbelici lui Carol al II lea ce să mai zicem? Iar unii dintre ei au cântat şi regimul de democraţie populară, că doar nu era să-şi risipească talentele!


Toate astea spun un lucru: a avea talent nu înseamnă automat a avea caracter. Şi Păunescu, şi Pleşu, şi mulţi alţii cu talent au avut şi au carenţe la capitolul caracter. După unii rămâne o operă, ca în cazul lui Păunescu, operă care spală multe dintre păcatele vieţii. După alţii rămâne doar amintirea pupincurismului. Asta e, prieteni!

3 comentarii:

cățelul alpha spunea...

Al treilea - Tismăneanu. Dorin Tudoran poate spune mai multe despre marele anticomunist.

Fluieratorul spunea...

Deh, cine sa fie numitul Emil Borcean, de care n-a auzit nimeni, daca nu-si face si el un nume lipindu-se, chiar si pe la spate, de faima cuiva? Si de a cui faima te lipesti mai usor? De a unuia care nu se poate apara, nu?

Dupa atitea intrebari, un raspuns: Emil Borcean, mare om, mare caracter. Ce sa spunem altceva despre el, ca spune singur totul...

Karakas spunea...

Nu as mai fi vrut sa comentez despre declaratiile doamnei Macovei, daca ele nu ar mai fi confirmat inca odata ca instrumentele prefererate ale sale sunt santajul, intriga si mentinerea fricii. Cam la atit se reduce de fapt "reforma Macovei" in justitie:

"În opinia ei, acţiunile lui Ponta "duc la o evaluare negativă în raportul MCV din vară".

Ne reintilnim cu santajul extern. Doamna Macovei se pregateste sa ne parasca la unchiul si la nepotul. Si o va face cu lacrimi de crocodil. Pentru ca asta a facut si inainte si asta face si acum: susoteste impotriva Romaniei la Inalta Poarta. Romania nu ar fi in stare sa-si vada singura de justitie. E nevoie permanent de imixtiune externa, si mentinerea indefinita a unui rang doi in comparatie cu alte state. Pentru ca asta o avantajeaza personal pe doamna Macovei. Altfel ar fi intrebata la orice interviu si nu ar avea raspuns: "Si cam cu ce va mai ocupati, doamna Macovei, in afara de intrigi"?

"Victor Ponta a creat o schemă cu premeditare pentru a scăpa USL-iştii de răspundere penală, începând cu Adrian Năstase"

Deci, dl. Nastase trebuie sa fie condamnat indiferent cine e la putere. Pentru ca asa vrea ea. Cea mai buna proba ca doamna Macovei si networkul sau au folosit justitia in interes politic. Nu, nu e vorba ca justitia sa fie mai eficienta, mai bine utilata, si mai ferita de imixtiuni, ci ca ea sa poata sa loveasca in dusmanii politici ai PDL. Spune ea ceva de PDL si toti coruptii pe care regimul Basescu i-a oblojit?

Pina la urma, fiecare piere pe limba sa...

http://www.mediafax.ro/politic/macovei-ponta-sa-demisioneze-a-creat-o-schema-cu-premeditare-pentru-a-i-scapa-pe-usl-isti-9669861/

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...