marți, 15 mai 2012

Apocalipsa după boc, sau tupeul unui nesimţit



boc, în direct de la Cluj, înjură guvernul Ponta. Care guvern este sursa tuturor relelor: într-o săptămână a generat inflaţie, recesiune, a devalorizat leul şi produce suferinţă românilor. Niciun cuvânt despre faptul că el a devalorizat leul cu peste 11%, în timp ce de o săptămână leul a scăzut cu doar circa 0,5%. Şi asta pentru că nişte flăcăi fug din Românika, unde au speculat pe diferenţialul de dobândă, de frica celor ce s-ar putea întâmpla în Grecia. 15% din activele bancare din România sunt deţinute de bănci greceşti. Deci au la ce se gândi. Guvernul Ponta nu a făcut nimic care să afecteze încrederea "pieţelor" are un acord solid cu FMI, pe care îl continuă, a început să pună ordine în cheltuieli, nu a luat măsuri aiuritoare, a numit în posturile sensibile profesionişti.

Tupeul acestui nesimţit, boc, te lasă cu gura căscată. Mai are curajul să iasă în public? Să candideze la primăria Clujului, după ce a făcut la Bucureşti, ca premier, şi după ce omul lui, lăsat primar după ce a fost numit premier, e la mititica, pentru corupţie? Cât de gros e şoricul acestui porc? 

9 comentarii:

Dan spunea...

Nu te supara, sa zicem ca Boc a guvernat 200 de saptamâni (ca sa fie calculul mai simplu, el a guvernat de fapt mai mult). Inmultit cu 0,5 înseamna... 100%!!!
"...are un acord solid cu FMI, pe care îl continuă", când dracu' l-a facut ca sa fie si solid si sa-l si continue? Intr-o saptamâna?

Anonim spunea...

Daca unitatea de masura e saptamana, atunci: 0,5% x 52 = 26% intr-un an.

Sigur vrei sa abordezi matematic aceasta saptamana, ca nu arata deloc bine pentru Ponta?

Anonim spunea...

a numit în posturile sensibile profesionişti.
Asta a fost tare. Sa scoatem un nume din palarie: Mang.
Rezulta ca la invatamant nu ar fi un post sensibil.

nu a luat măsuri aiuritoare,
Nu inca, desi la promisiuni sta bine. Sa zicem scutirea ziaristilor de plata TVA.

Pietele astea, ale naibii, nu au nevoie neaparat de masuri aiuritoare. Este suficient sa fie date declaratii aiuritoare. Plus ca pietele au aversiune naturala fara de socialisti, e suficient sa ia puterea si pietele fug ca dracul de tamaie.

Baieti, eu zic sa luam pietele si sa le bagam la duba.

Dan spunea...

Eu n-am decis nicio unitate de masura. Era vorba de Ponta cu 0,5 într-o saptamâna si de Boc cu 11% PE TOT MANDATUL. Deci calculul meu e corect. Crede-ma, stau bine cu matematica, am si o diploma.
Pentru mine nu arata deloc bine Ponta, pur si simplu...

Constantin Gheorghe spunea...

Nu vă repeziţi să faceţi extrapolări din astea liniare, că vă faceţi de râs! Cursul urcă şi coboară, în funcţie de diverse conjuncturi. boc a luat euro la 3,8 lei, şi l-a dus la 4,38Evoluţia nu a fost însă liniară. Nu are cum fi aşa. Depinde ce curs a decis BNR să apere. Şi, sincer, dacă nu ne furăm singuri căciula, leul este mult supraevaluat, iar cursul nu are nimic în comun cu starea reală a economiei. Un curs mai aproape de adevăr ar fi pe la şase lei. Ca să-l păstrăm aproape nemişcat am împrumutat peste 20 de miliarde de euro. Prin curs i-am apărat pe ăia care aveau împrumuturi în euro, de fapt, băncile care şi-au asumat riscuri peste o limită rezonabilă.
Iar pentru proştii care cred că pieţele au oroare de "socialişti", pot eu să le schimb convingerile? Asta e, prostul tot prost rămâne!

Constantin Gheorghe spunea...

Nu despre calcul este vorba! Nu vă faceţi că nu pricepeţi! Şi pe vremea lui boc au avut loc pusee din acestea de devalorizare, chiar mai brutale, după care cursul a revenit. Bun, aţi dat o explicaţie: nu vă place Ponta. Asta explică totul. Până şi nesimţirea lui boc!

Anonim spunea...

Diferenta e ca prostia lui Boc nu ma (mai) afecteaza, in timp ce declaratiile si ideile neroade ale lui Ponta au adus cursul unde e, intr-o saptamana.

Deci, nu-mi place ca Ponta, prin cateva tampenii simple care i-au iesit pe gura, a avut niste efecte nasoale. Si ma tem ca acele tampenii simple le va si face. Atunci vor fi noi pusee de plus, pana depasim (iar) recordul la hectar.

Si da, ce te miri, pietele nu au dragoste de socialisti, pentru ca prea des au fost bagate de acestia in duba. Chestia asta nu era deloc greu de anticipat de marii specialisti din guvern si sfatuitorii lor. Stiau ca pleaca din start pe un teren subred in relatia cu pietele, dar nu asta e preocuparea lor.

Preocuparea lor e carnita de pe ciolan.

cristi spunea...

Cursul va continua să crească fiindcă aşa e normal şi natural să se întâmple. Nu poţi încuraja producţia cu vorbe şi îndemnuri la muncă, trebuie să o faci cu bani, iar un leu puternic înseamnă importuri ieftine şi producţie necompetitivă. Cine are credite în euro să înjure pe cine le-a băgat în cap aberaţia "euro 2015", fiindcă de aia creditarea în lei a fost şi este atât de scumpă. Şi pe nemţi, care au favorizat creditarea în euro ca să le meargă industria, să aibă unde să vândă. Acum că am luat ţeapă cu euro sper să ne vină mintea la cap: nu-i de nasul nostru până prin 2040 şi asta dacă lucrurile merg bine de tot!

AristotelCostel spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...