miercuri, 23 mai 2012

Summitul ipocriţilor



Prieteni, mi-e tot mai silă de mizeria politică, mizerie care ne potopeşte. Şi nu e vorba doar de politicianul carpato-danubiano-pontic. E vorba de toată şleahta de nulităţi, de mediocrităţi, de frustraţi, de neputincioşi, care se zice că ar fi şefi de stat şi de guvern, şi care, de fapt, sunt doar marionetele marii finanţe mondiale.

Şleahta se reuneşte la o pileală, să decidă viitorul "creşterii economice". Aşa se face? Vreo treizeci de indivizi, că îi punem la socoteală şi pe presupusul "preşedinte" al Europei, pe Barroso şi Schultz, preşedintele PE discută între antreu şi felul principal soarta a 450 de milioane de europeni, viitorul economiei europene? E forma supremă de dispreţ! Cât îi revine fiecăruia, ca timp de intervenţie? Trei, hai, patru minute? Ce pizda mă-sii să spui în timpul ăsta? "Salutare şi-un praz verde! Ne vedem la vară!" 

Evident, e o adunare ipocrită, de ochii lumii. Să nu zică bizonul mediu european că liderii dorm pe coada lor şi nu fac nimic. Soluţii? Ce soluţii, dacă Germania vrea să nu se iasă din cadrul Tratatului de Stabilitate Fiscală? Care vor fi motoarele creşterii? Câţi specialişti în IT pot aduce creşterea? Şi cine îi produce? Că şcoala europeană nu mai scoate oameni cu abilităţi în domeniul ştiinţelor. Profesorii de matematică, fizică, chimie, ştiinţe naturale, nu cresc pe marginea drumului. Şi nimeni n-a investit în ei, ba, mai mult, nişte Funebri europeni au micşorat drastic orele dedicate predării ştiinţelor. 

Din bla-blaul care însoţeşte astfel de evenimente mondene, că politice nu mai sunt de mult, aflăm că statele sunt invitate să se milogească de sectorul privat, pentru a crea locuri de muncă. Sector privat care NU VREA să mai creeze locuri de muncă în Europa, chiar şi atunci când statele plătesc o parte din costurile noilor locuri de muncă. De ce să nu-şi multiplice de X ori profitul, plătind cu câţiva firfirici pe oră mâna de lucru din lumea subdezvoltată? Sau înlocuind-o cu automate programabile? 

Deci, prieteni, nu avem nimic de aşteptat de la sleahta asta de ipocriţi. Din păcate, noua generaţie de politicieni pare să fie şi mai slabă, şi mai lacomă, şi mai cinică decât asta. Viitor de aur? Nu, de căcat!

3 comentarii:

Karakas spunea...

E adevarat, asa apare, ca sunt la un festival de film. Nu vad nici o energie comuna, ci doar reprezentanti de state care au interesele lor. Asta este "visul SUE"? Unul inter-guvernamental? Nici macar PE inca nu este un parlament adevarat, ce sa mai zicem de Comisia UE, ajunsa un pur instrument birocratic? Dar de Presedintele UE a mai auzit cineva ceva in perioada asta? Pai nu te-ai fi asteptat sa ia taurul de coarne?

Karakas spunea...

A, sectorul privat sta si asteapta ca statele sa le creeze mai intai conditii de maxim profit. Asta dupa ce le-au minimizat, dupa cum cere religia neo-liberala.

Daca statele nu ii iau serios de perciuni pe privati, astia nu o sa scoata nimic de la ciorap...

Fluieratorul spunea...

Deci in huiduiala generala eu ce sa fac: sa ma duc la jobul in Germania pe contractul care mi s-a oferit, sau sa stau in Romania si sa astept cresterea despre care se tot vorbeste, facuta de stinga asta slaba si neinspirata, dar impovarata cu sperante, asteptari, entuziasm, de parca ar fi vreun mare panaceu?

Pina una, alta, e Jose Carreras la Gadea pe A3. M-as duce vineri searala Sala Palatului, la concert, daca as putea.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...