luni, 7 mai 2012

Precum la Putere, aşa şi în Opoziţie...



PDL şi-a marcat în Parlament trecerea în Opoziţie printr-un festival de tupeu, nesimţire şi în deplina sfidare a românilor, pe care i-au jumulit cu o cruntă neruşinare. Aşa au şi guvernat: cu tupeu, cu nesimţire, sfidători şi aroganţi.

Nu ştiu ce-i va răspune Ponta lui Blaga. Din punctul meu de vedere o singură replică se impune: "Ciocul mic!" E golonie, dar şi discursul lui Blaga a fost o golănie. Sigur, nu i-a crăpat obrazul de ruşine. e dintre politicienii cu şoricul gros, care ţine la tăvăleală. Dar există ac pentru orice cojoc.

La fel, nu ştiu ce o să-i răspundă Ponta altui nesimţit, Kelemen Hunor, care plângea de mama focului că în programul de guvernare nu se suflă un cuvânt despre minorităţi. Eu i-aş spune lui Kelemen că vremea privilegiilor a trecut, e vremea drepturilor şi obligaţiilor egale. Ungurii, bulgarii, nemţii, evreii, rutenii, sârbii, croaţii, lipovenii şi restul sunt, înainte de orice apartenenţă etnică, cetăţeni ai unei naţiuni. O naţiune ai cărei cetăţeni sunt egali în faţa legii, şi au suficiente drepturi şi libertăţi specifice, care le permit păstrarea identităţii. 

Din lupta UDMR pentru privilegii pentru maghiari s-a născut un mecanism de guvernare bazat pe şantaj, ce acum s-a dezmembrat. Şi sper sincer că acest mecanism nu se va mai reproduce, indiferent cine va conduce România.

Dar culmea nesimţirii este s-o auzi pe Elena Udrea dând lecţii de etică şi de morală în politică! Dispari, paraşuto! La Târgşor, balabusto! 

Portocaliii merită tot ce li se întâmplă, şi mai mult decât atât! Aştept DNA! Hai, danele, mişcă-te şi tu cu mai mult talent! Ai ditai balenele în vizor! Ce-o atât de greu să le prinzi? Iar aştepţi telefoane de la Cotroceni?

2 comentarii:

Karakas spunea...

PDL acuza noul guvern ca nu mareste salariile cu 16% ci doar cu 8% zicind ca e un esec in negocierea cu FMI. A cui negociere mon-cher ca guvernul Ponta abia azi a fost aprobat?

Cam o zi a durat ca PDL sa se transforme din pardit austerist in unul socialist...Hai ca mai e un pic si PDL trece iar la stinga, poate mai la stinga ca PSD :)

http://www.mediafax.ro/politic/pdl-solicita-guvernului-ponta-sa-majoreze-salariile-bugetarilor-cu-16-nu-cu-8-9601279/

Fluieratorul spunea...

Totul este relativ. Nu m-as mira sa aud, in citeva zile, hai saptamini, ca PDL a promovat intotdeauna valorile de stinga... Ar fi o intoarcere la izvoare pentru multi dintre ei, si un bun exercitiu de contorsionare pentru un tinar de mare viitor, de orientare politica incerta si cu spinare flexibila spre lipsa, ca MRU. L-ati auzit la intilnirea PDL de ieri: mai penibil decit Elena Udrea... La ea am inteles curvasareala, ca n-are alte calitati, da' la intelectualu'...

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...