miercuri, 2 mai 2012

Avem altele mai bune de făcut!



Dan Voiculescu este un tip excelent pentru ceea ce ştie el să facă: afaceri. Şi-a construit un conglomerat de firme, care firme au prosperat şi fără prea multe complicităţi cu statul. O perioadă mi-a fost patron, pe când trudeam pe plantaţia Jurnalului Naţional. Şi îi păstrez amintiri plăcute, deşi pare ciudat pentru unii. Are o minte bine mobilată, are proiecte şi tenacitatea de a le realiza.

Ce nu am înţeles eu la Dan Voiculescu este damblaua asta cu politica. Nu i se potriveşte. Sincer, poate să mă înjure, dar ăsta e defectul lui! Dovadă? Faptul că, în loc să-i facă un bine lui Ponta, şi să-şi facă şi el un bine, introduce în discuţie o temă parazitară: suspendarea preşedintelui. Cred că nu mă bănuieşte nimeni de simpatii pentru traian băsescu. Şi nu ştiu a cui dorinţă să-l vadă plecat de la Cotroceni e mai mare: a lui Voiculescu, sau a mea...

Doar că nu şi-a ales bine momentul relansării acestei discuţii, cu atât mai mult cu cât ştie bine că băsescu n-o să-şi dea demisia, iar pentru a fi demis e de săpat. Trebuie modificate legi, trebuie văzut ce zice Curtea Constituţională. Cred că traian băsescu poate fi neutralizat, prin mijloace politice. Fără prea mult tămbălău, care nu ne face bine acum. Avem altele mai bune de făcut. 

Evident, dacă traian băsescu sare iar peste cal, execuţia trebuie să fie scurtă şi radicală, fără mănuşi. Dar până atunci, nu ne ocupăm noi de români şi de agenda lor? Nu ne ocupăm de economie? De puterea de cumpărare? De reforma statului, una reală, nu caricatura promovată de băsescu?! 

Pe scurt, poate ar fi bine dacă şi Dan Voiculescu ar sta liniştit măcar până guvernul ăsta îşi intră în pâine şi începe să schimbe ce e de schimbat. Deşi sursa multor rele e traian băsescu, deocamdată plecarea lui de la Cotroceni nu e pe agenda publică. Jugănirea hoţilor portocalii, da! O Fecioară din Pleşcoi cu cătuşe Dolce şi Gabana, după o plimbare pe la DNA, ar fi balsam pe inima românilor. Hai, că se poate! Şi să vezi atunci ce preşedinte cuminte şi constituţional vom avea!    

3 comentarii:

I satzic spunea...

Doamne ajuta!

pacos spunea...

E mult de discutat despre Dan Voiculescu. Ca si despre afacerile sale cu statul. Si nu numai in ceea ce priveste energia ieftina.

Omul e la ultimul mandat, a terminat-o cu politica, cu functia de vicepresedinte al Senatului si se vede ca nu prea suporta asta. Nu suporta sa nu fie, intr-un fel sau altul, in centrul atentiei. Sa nu se vorbeasca de "dom' profesor"
Si atunci, sare pe televizor. Mai ales ca are si pe ce sari. Aia e.
Sunt curios cam de cate ori il vom mai vedea dupa alegerile parlamentare.

ANONIMUS spunea...

Politica este arta posibilului.dar fara tact si ceva minte,nu e politica.De asemenea populismul este culmea insultarii omului cu ceva dotare la"mansarda",si mangaierea "bizonului"ce-i curge saliva din gura.Daca scaderea TV-ului la paine etc.... scade costul de cumparare il mananc pe Dl.Voiculescu cu tot cu palarie,singurii care se bucura sunt producatorii si plang nenorocitii care n-au cum sa plateasca pensiile.Idea ca statul sa aduca "castrveti"ieftini si sa-i vinda cu dublu nu cu "N"ori ,nu-l face pe marele,economist, ce dracu-i face producatorului autohton?Si ca absolut o sa iasa o afacere mai scumpa decat accea
normala.Dar se vede ca inteligenta "gen"
Patriciu te lasa "TZUTZ"Asta si idea de a se preda in locul celor trei "ziaristi"din Irak,arata pe politicianul Voiculescu.Ca si Patriciu care n-a avut buna idee de a sta dracului in cur in loc sa dea "Spotul"cu lovitura lui Basescu si copilul acela cu atat timp inainte,lucru ce l-a facut castigator pe Basescu.Acum era momentul sa se dea in petec.Dar cine plateste,face ce vrea.Vad ca milionarilor le tine locul de IQ.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...