sâmbătă, 19 mai 2012

Insectarul cu jeguri morale



Am o mică nelămurire: parcă Funebriu ni se vânduse drept un geniu al cercetării în materie de codoi, chimie, bre! Că a lucrat cu un nobelizat, că a luat un grant dodoloţ, de vreo două milioane de euro, sau aşa ceva, că ca el mai rar la Românika. Dacă e aşa un geniu, de ce nu se duce la ale lui, frate, şi stă pe câţiva firfirici la Trei Coceni? Nu, pe bune: ce dracu caută în politică? Cu atât mai mult cu cât, să mă ierte doamnele, dar e muci în materie! În afara unui pupincurism jegos, vezi intervenţie de OTV, când demonstra el, cu calcule savante, că e imposibil ca ăla micu' să-şi fi luat o labă peste bot de la Pulimea Sa, preţioasa sa contribuţie la doctrina pedelistă se reduce la un incomensurabil tupeu, dublat de o nesimţire pe măsură, şi cam atât. 

Acum îşi ocupă timpul muşcându-i de cur pe aceia care-i contestă "genialitatea" reformatoare în educaţie(individul n-a predat o secundă în sistemul pe care cică l-a reformat!), dar care îi arată calităţile manageriale. Sigur, e mai greu când iei şuturi în cur, şi minunat când dai. Dar luatul şuturilor în cur face parte din distracţie, dacă vrei să fii "politician".

Dacă vrea să facă ceva pentru învăţământul românesc, s-o dovedească înfiinţând un centru de cercetări în ce ştie el mai bine din chimie, să aducă acolo tineri care dovedesc talent pentru asta, să invite personalităţi din străinătate, care să le ţină lecţii, mă rog, să lucreze şi cu altceva decât cu gura.

Şi dacă tot umblu la insectarul cu jeguri morale, ia să le mai facem noi o băiţă cu smoală şi fulgi jigodiilor de la EvZ. A zis Pulimea Sa că gazele de şist nu reprezintă riscuri majore pentru mediu? Ei bine, EvZ a găsit că e cazul să fie creator, drept pentru care  titrează, "citându-l" pe băsescu: "Trebuie explicat populaţiei că gazele de şist nu sunt periculoase pentru mediu".  Zău, să moară mămicuţele voastre de cretini? Aza a zis?

Din insectar nu putea lipsi Turturică. Care ne explică savant de ce opreşte Ponta explorarea gazelor de şist: e de stânga, are aere ecologiste şi e vândut ruşilor! Ce dracu, e la mintea cocoşului! A, şi încă ceva: în felul ăsta Ponta vrea să-şi asigure sprijinul americanilor, cărora, după ce le arată bastonul, le dă morcovul exploatării, în schimbul protecţiei politice! Clar, nu? Spitalul 9 e pe recepţie?

Asta e, prieteni! Şi de asta ne merge atât de bine!

3 comentarii:

casandra spunea...

Distractia naibii este ca exact in ziua in care ambasadorul american cerea explicatii guvernului roman despre moratoriul gazelor de sist (17 mai a.c.), in statul Vermont (adica fix in SUA) se interzicea prin lege exploatarea gazelor de sist prin tehnica nevinovata a fracturarii hidraulice.

http://edition.cnn.com/2012/05/17/us/vermont-fracking/index.html?hpt=hp_t2

Vermont's governor has signed a bill making it the first U.S. state to ban fracking, the controversial practice to extract natural gas from the ground.

"This is a big deal," Gov. Peter Shumlin said Wednesday. "This bill will ensure that we do not inject chemicals into groundwater in a desperate pursuit for energy."


Acum, toti vitejii portocalii in cerul gurii si inverziti in fundul buzunarelor ar trebui sa mearga urgent in Vermont si sa-i certe pe respectivii americani pe temele: interesul national, Gazprom, pretul gazelor, biata tarisoara, Ilici, neocomunism...

Anonim spunea...

http://science.slashdot.org/story/12/05/17/223227/vermont-bans-fracking

ANONIMUS spunea...

Ori ce idiot sau ma rog portocaliii, ca astia nu conteaza ce scoate pe gura Pulimii Sale.Chiar cu singurul neuron din dotare,inainte de a-si pune intrebarea daca acest sistem este nociv au ba ,ar trebui sa-si dea seama ca sistemul pe langa ca e enorm de costisitor si pe deasupra foloseste o cantitate enorma de apa care nu poate fi tratata spre a fi refolosita ca apa potabila sau macar tehnica.Si daca asa este cazul, care este costul/ metri cubi de gaz extras prin aceasta manevra.
.Cine dracu' in afara de Romania o sa cumpere acest gaz,ca nu cred ca o fi vreun idiot din imprejrimi care sa-l achizitioneze,de la noi scump in locul Rusiei,oricum mai ieftin decat asta de "sist"Oare colosul USAcare se ocupa de aceasta treaba Romania poate sa nu cumpere acest gaz din cauza ca este prea scump?Au ba?!Pot paria ca nu .Si daca nu putem platii gazul ce ni se intampla?
Basescu poate asigura pe cineva ca sistemul ,este fara de tagada absolut ne poluant.Te gandesti ca pe Dl Basescu l-au lasat mintile spunand asa ceva sau are realmente ceva gravin alta parte.Ce spun contractele astea,si ce o sa pateasca ,eventual cand n-o sa mai fie "Sef",Basescu?.Eu cred ca mai mult decat sa fie unde are destinul ,la Rahova.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...