duminică, 4 octombrie 2009

A înviat mortu'!

Ieri, cu ocazia lansării candidaturii lui Pulea Vodă, s-a petrecut un eveniment miraculos, care, peste ani, poate duce la santificarea sa. Nu glumesc! Pulea Vodă a făcut să învie un mort, şi pentru asta a fost suficient doar un anunţ. Mortul este "grupul de la Cluj". Care ieri era foarte, foarte vioi pentru un mort!
Evident că acest eveniment epocal nu putea fi ratat de Realitatea Tv, unde se petrec foarte multe miracole, precum acela de a cere respect pentru cetăţeni din partea politicienilor, în timp ce jurnaliştii te mint în faţă! Aşadar, unul dintre "morţi", Vasile Dâncu, îi dă nişte limbi în cur lui Pulea Vodă care-l umplu de invidie şi pe Boc cel Mic şi Tâmp, şi o lasă şi mai şocată pe Fecioara din Pleşcoi: "Dancu a declarat la Realitatea TV ca seful statului a demonstrat ca "nu are nevoie de strategi americani, isi face si singur strategia" si ca a dovedit o "intuitie fantastica" atunci cand a ales acest moment pentru lansarea candidaturii deoarece "a obtinut un maxim de efect in audienta".Chiar daca este membru PSD, Dancu nu s-a ferit sa critice discursul tinut vineri de Mircea Geoana la Romexpo, spunand ca el s-a bazat doar pe "critica adversarului" si ca a fost lipsit de "latura pozitiva"."Majoritatea contracandidatilor lucreaza acum mai mult pentru presedintele Traian Basescu decat pentru ei insisi", a mai criticat sociologul actiunile politice din ultima vreme ale adversarilor sefului statului." De aici până la Marele Timonier nu e decât un pas: ""Presedintele va fi la carma, la timona".
O paranteză: dacă Pulea Vodă şi-a anunţat candidatura în "sânul poporului", ăia care au asistat la evenimentul de vineri, de la Romaero, organizat de PSD, ce sunt: extratereştri, mongoli, hotentoţi, boşimani? Ei nu fac parte din poporul român? Doar votanţii lui Pulea Vodă sunt români? Dâncule, eşti chiar atât de bou? Sau dosarul ăla cu Societatea Română de Radio nu s-a închis încă?
Nu putea lipsi din peisaj nici Ioan Rus. Care-şi critică foştii colegi pentru că au ieşit de la guvernare. Mă rog...
Mirciulică, drăguţă mioară! Acum ai înţeles de ce a pierdut PSD Ardealul şi de ce e nociv "grupul de la Cluj"? Deşi, sincer să fiu, chiar dacă înţelegi, acum nu-ţi mai foloseşte la nimic! Răul e făcut!
Nu-i nimic, mortu' ăsta o să fie foarte vioi în campania lui Pulea Vodă. Şi, dacă stau bine să mă gândesc, ieri a mai înviat, tot la Realitatea Tv, un alt mort: Ion Cristoiu. Care, în emisiune la Turcescu, se mira ipocrit de ce se bat cu băsescu Geoană şi Antonescu, pentru că Pulea Vodă oricum e în turul doi, şi ca atare cei doi trebuie să se bată între ei. Ce vorbeşti, Franţ? Şi băsescu să nu dea socoteală pentru ce n-a făcut în mandatul său? Să fie lăsat să zburde pe câmpii? Mare caracter, Cristoiu!
PS: cei care cred că sunt mai violent în limbaj şi în atitudine nu greşesc. E vremea radicalizării. Nu suport ideea că trebuie să-l mai am cinci ani preşedinte pe băsescu. Pentru că este un pericol pentru democraţie. Mă doare în fund ce face cu ficatul lui, cu familia lui, cu ţiitoarele lui. Dar nu pot asista pasiv la evoluţia sistemului politic românesc către un nou totalitarism. Şi câtă vreme ăsta e proiectul lui politic, îi sunt un adversar ireconciliabil. Asta ca să n-avem vorbe!
Mi-au ajuns anii Ceauşescu. Nu vreau să-i retrăiesc! Cine vrea să înţeleagă asta, bine! Cine nu, sunt o mulţime de bloguri portocalii, pline de osanale la adresa Marelui Machitor. Aveţi de unde alege. Dar după ăia s-ar putea să nu mai aveţi ce alege...

4 comentarii:

Anonim spunea...

Felicitari domnule pooate asa ne simtim aparati putin, putin de frica ce a inceput sa puna stapanire, frica de haos si de inceput de dictatura.Blogurile portocalii?? numai ieri ce m-a facut domnul MorarIon t. penibila si mi-a spus ca nu-mi mai admite postarile.M-am consolat cautand in dictionar si vazand ca penibil inseamna si greu de suportat .Da , sunt greu de suportat postarile celor ce nu le impartasesc parerile desi ale mele erau rare si decente, dar uite se pare ca au reusit sa zapaceasca acest popor si sa ne procopseasca cu acest //presedinte//

Anonim spunea...

Acest munte...
de cacat alambicat
se ridica ca o fiara
peste-al Romaniei stat.

Ken spunea...

Existe cumva sondaje de ultima ora care sa indice cam cum se situeaza candidatii in ochii votantilor? Stie careva? Ori exista vreun site dedicat special pentru asta pe durata campaniei? Intreb si eu care nu sunt chiar la curent cu tot ce se mai intampla acasa.
Multumesc.

Anonim spunea...

oricine va fi presedinte acolo va trebui sa indeplineasca ordinele bosilor din vest asa ca efectiv nu are importanta cine este presedinte sau mai bine spus vataf.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...