luni, 12 octombrie 2009

Sondaje, sondaje...

Iar începe sarabanda sondajelor, de nu mai ştii ce şi cum. Nu mă mai obosesc să le consider manipulări, deşi unele asta sunt. Oricum nimeni dintre cei cu toţi neuronii prezenţi la apel nu-şi formează intenţia de vot după ce zic sondajele de opinie.
Ce mă încurcă în această sarabandă este un mesaj implicit: indiferent ce se întâmplă, Pulea Vodă intră automat în turul doi. Ceea ce, personal, nu cred. În turul unu al alegerilor nu este o bătălie pentru finala cu traian băsescu. NU! Se joacă ambele poziţii! Asta trebuie să fie în mintea tuturor, şi în mintea lui Pulea Vodă, şi în a lui Mircea Geoană, a lui Crin şi a lui Sorin.
În plus, Geoană, Sorin Oprescu şi Crin Antonescu sunt în avantaj faţă de Pulea Vodă: ei nu au de dat socoteală despre "realizările" mandatului. În campania asta nu este vorba nici despre performanţele lui Geoană la Senat sau la partid, nici despre autostrăzile suspendate ale lui Oprescu, nici despre chiulul lui Crin de la şedinţele Parlamentului. Nu, este vorba despre un bilanţ, pentru Băsescu, şi despre patru proiecte de viitor. Restul sunt tâmpenii sau teme parazite.
Iar dacă vor să aibă şanse pentru turul doi, competitorii lui băsescu trebuie să-l atace fără menajamente, indiferent de natura răspunsului lui. Şi să se atace mai puţin între ei. Iar dacă o fac, să transmită semnalul pe care îl aşteaptă lumea: nu sunt poziţii ireconciliabile, ci doar diversitate de opinii, care nu se transformă în conflicte. Unul singur este omul conflictual: Pulea Vodă. Lumea trebuie să ştie, dacă nu a aflat în aceşti cinci ani, cine aduce scandalul şi conflictul în viaţa politică.
Aşadar totul se joacă, iar Pulea Vodă ar trebui să fie conştient că prezenţa lui în turul doi nu este o certitudine, ci doar o ipoteză de lucru, nu singura. Şi că va trebui să asude pentru un loc în turul doi.

Un comentariu:

Unknown spunea...

Daca in afara de atacuri nu au ce sa-mi ofere, pe mine unul nu ma vor convinge, la atacuri suntem mesteri, dar daca, dupa ce l-am facut praf pe aracat nu mai facem nici o isprava, de stanga sau de dreapta, tot n-am rezolvat nimic si batem pasul pe loc, anii trec pe langa noi, sansele la fel. Sorry!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...