luni, 19 octombrie 2009

Cum îl face oficiosu' mincinos pe Boc

Oficiosu' publică un soi de tabel cu pensiile de lux, de fapt sumele suportate de la buget pentru diferenţele între contribuţii şi pensiile plătite unor anumite categorii de pensionari. Cele mai mici diferenţe sunt cele pentru parlamentari şi funcţionarii parlamentari, 840.000, respectiv 745.000 de lei noi. Adică nici 400.000 de euro. Deşi am şi aici o nedumerire: din cifrele prezentate de parlamentari, sunt în plată doar 81 de pensii pentru parlamentari, în timp ce Bulina Roşie prezintă cifra de 516 foşti parlamentari. Oricum ar fi, din articol rezultă că tipii au contribuit, dar nu la nivelul cerut de cuantumul actual al pensiilor. Boc cel Mic şi Tâmp urla că "pensionarii de lux" nu au contribuit şi nu contribuie deloc!
De fapt, cifra diferenţelor plătite de la bugetul de stat pentru aşa zişii pensionari de lux este de 10 milioane de euro pe lună, adică circa 120 de milioane de euro anual. Cum poţi face o economie de 500 până la 800 de milioane de euro pe an, când eliminarea acestor diferenţe înseamnă 120 de milioane? De fapt, jigodia vrea să reducă pensiile, prin decuplarea punctului de pensie de salariul mediu brut, pentru TOŢI pensionarii. Şi ca să nu se prindă proştii, i-au asmuţit împotriva parlamentarilor, în timp ce el îi opera la buzunar.
PS. Cretinii de la EvZ merită un scuipat între ochi pentru subtitlul ăla cu "bătrâneţe de lux". Gândirea lor este aceeaşi, în fondul ei, cu a celor de la "Scânteia" pe vremea când era condusă de Brucan. Dogmatică şi totalitară.
PPS. Tot cretinii de la EvZ fac mişto de noi cu modelul şomerului suedez, care câştigă între 640 şi 1300 de euro pe lună. Oricât i-am urî pe parlamentarii români(eu, unul, nu fac această eroare), faptul că au contribuit la democratizarea ţării şi au făcut posibilă aderarea la UE şi la NATO este de natură să justifice o pensie cam cât trei sferturi din ajutorul de şomaj al unui suedez.

4 comentarii:

Karakas spunea...

Eu unul sunt uluit de modul comunist in care acest ziar impreuna cu sleahta lui Basescu discuta problema pensiilor. Pur propagandistic, exact ca pe vremea Scanteia!

In orice tara diplomatii au pensii speciale. Asta pentru ca meseria lor este speciala, si pentru ca rolul lor in dezvoltarea tarii pe care o reprezinta in exterior este crucial. Voi chiar credeti in Romania ca in SUA sau alte tari UE diplomatii nu au pensii speciale? Sau cei din alte servicii speciale? Oamenii astia detin secrete de stat, poarta negocieri, si sunt supusi unui regim special toata viata. Luati-le pensiile si secretele de stat se vor cumpara pe eBay...

Cit de timpiti pot fi oranjutanii!

Lulutza spunea...

Oranjgutanii fac o propaganda orala si vizuala foarte foarte asemanatoare cu cea de aici:

http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/

Ce fel de "consilieri de imagine" au astia? Fantoma lui Goebbels? Duhul lui Hitler? Chiar justifica orice "foamea de voturi"?

Béranger spunea...

«au făcut posibilă aderarea la UE şi la NATO» --> dar pe mine nu mă interesează aderarea la UE şi la NATO!

E ca şi cum ai spune: «au făcut posibilă religia în şcoli», când io unul sunt ateu!

De ce dracu trebuie să fim intraţi în pizda mă-sii undeva, fie el CAER, Pactul de la Varşovia, UE sau NATO? DE CE? De pule blegi ce suntem?

Anonim spunea...

problema este ca nu ajungi niciodata la peste 1000 iar ajutorul de somaj nu este pe vecie si trebuie sa te duci lunar la control sa vada ca te interesezi sa-ti gasesti ceva desi nu ai ce.in caz ca se considera ca nu te-ai chinuit destul ajutorul se taie.daca esti la 700 si traiesti singur moartea prin infometare este a ta daca n-ai fost prevazator intre timp sa-ti pui ceva deoparte pt zilele negre care vin cu siguranta intr-un sistem imbecil ca cel vestic. in concluzie am fost in suedia si danemarca si ma-m speriat de saracia in care traiesc. esti bolnav de inima si stai pe lista 6 luni doar daca ai noroc.daca mai traiesti vei fi tartat cu ceva generica ca medicamente sint doar pt elita asa cum este cazul acum in germania unde s-a facut public ca elita dispune de alta calitate a vaccinului antigripal.

in plus 2 pareri despre suedia

offf ce ma nerve!
de Andreea(Vizitator), luni, 19 octombrie 2009 - 23:46

Nu imi place ca faceti comparatie cu somajul din Suedia.Sunt aici de 11 ani si nu e chiar asha de rox cum prezentati voi...Ca sa obtii de somajul de 80% de salaul pe care l-ai avut inainte trebuie safii [Citeste] lucrata norma intreaga 2 ani de zile si sa plateshti la asigurarea care face firmaparte ...cotizatia e de la 20 euo in sus pe luna.apoi la faza cu banii de somaj..cam scartie sumele v-stre.nu prea sunt de acord..dar sa zicem.NU ai cum sa faci comparatie cu somajul din ro si sa spui romanilor ce bine o duce un somer din Suedia..e o tara destul de scumpa...Sistemul e in asa fel facut ca sa apere oamenii..da sunt de acord..dar nu te poti imbogati de pe somaj..traieshti la limita.Nivelul de trai e mai ridicat...si e SCUMP!mdeci...ata ete.

Suedia e tara socialista
de Tractoristu', marţi, 20 octombrie 2009 - 02:40

Statul da si lasa sa dea. Cit mai are. Suedia se duce in jos cum se duce in jos ca toporul in apa lacului. Nu mai are industrie deloc, otelurile lor nu mai corespund calitativ, sculele din care se cumparau odata nu sint bune nici de zeama oului. Revenirea la pescuit si agricultura sint semne rele.Locuinte mici, astepti cite 15-20 ani pt o cutie la bloc.Aleez bulez. E comunism, deci are si echipe de handball bune ( ca e un joc comunist ).Ii urez Suediei scufundare usoara.
-----------------------------

si da toti politicienii au pensii speciale in vest f mari fata de populatia care se scalda in mizerie. e.u. este o renastere a feudalismului tipic european care n-a fost desfintat nicodata. elita vesticilor dispune de drepturi tipice evului mediu. dupa 20 de ani de vest si dupa multitudinea si amploarea nenorocirilor vazute nu mai am nimic sa-i reprosez lui nea nicu cu exceptia faptului ca nu ne-a spus niciodata nimic despre mizeria numita vest. sau poate o fi spus insa cine asculta?!
personal stiu numai 2 chestii:
1.a spus ca sistemul vestic este incompatibil cu poporul roman deoarece il va distruge-adevarat
2.a spus ca in romania problema locuinetelor a fost rezolvata la un nivel inexistent la altii-adevarat-numai eu stiu in ce hal traiau vesticii prin 89-90 si cum carau lemnele la et 10 cu baie si wc pe hol la comun si asa pt zeci de procente din populatie deci pina sa sparga estul si sa faca rost de bani pt gaze de ex.

desigur ca am ris si la-m injurat.

ai auzit vreodata ce-i aia harz 4 in germnania? pina si statele africane au fost impresionate si au trimis din saracia lor ceai ca ajutor pt aceste persoane!!!! s-a scris in presa germana asa ca poti verifica.cind o sa am timp o sa-ti scriu si despre asta. colectia mea de articole de ziare culese din presa de vest cu nenorociri care mai de care mai mari cuprinde peste 30000 de pagini asa ca am dovezi pt orice.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...