marți, 13 octombrie 2009

Deja vu!

Pulea Vodă a luat-o iar pe ulei! A pornit un simulacru de consultări politice, ţinând să precizeze din start că el este cel care decide cine va fi viitorul prim ministru. Aşa că ăia vin boi şi pleacă vaci de la Cotroceni, Pulea Vodă îşi descarcă frustrările şi face declaraţii veninoase. De fapt, băsescu nu ascultă pe nimeni. Pentru că îi despreţuieşte pe toţi, nu consideră pe nimeni egalul lui. El e Zeus, restul sunt nişte pigmei, şi-i tratează ca atare!
Am mai văzut filmul ăsta şi în 2004, şi în 2008, iar acum vedem aceeaşi aroganţă şi aceeaşi nesimţire la Pulea Vodă. Nu va lua în calcul poziţiile celorlalţi, va face cum îl taie capul. Şi ca de obicei, laş cum îl ştim, pentru că sigur va eşua în deciziile sale, va da vina pe ceilalţi. Am văzut slugoii din PDL repetând până la cretinism chestia aia cu "noul 322"!
Aud că şi-a ales deja "premierul". E vorba de Buldogul Portocaliu. Acum totul depinde de unguri. Este foarte probabil ca Marko Bela să urce în barca lui Pulea Vodă. Nu ştiu ce câştigă. Oricum respectul nostru nu. Dar şi pe ăştia îi doare în cur de noi şi de respectul noastru. Măcar de-ar face ceva pentru ai lor. Nu fac nimic, doar dau cu jula. Ca şi ai noştri. Aici frăţia româno-maghiară a ajuns pe culmi de armonie nebănuite!
Faptul că PSD nu se duce la Cotroceni nu este decât un amănunt. Într-un fel, au dreptate. Ce să aştepţi de la cineva care are clar în minte încălcarea Constituţiei, legilor, cutumelor politice? Abia îi dai prilej să te umilească.
Aş paria că va anunţa noul premier chiar în seara asta. A şi spus că vrea să limiteze la maximum perioada de criză politică.
Întrebarea este dacă un guvern politic PDL-UDMR poate primi un vot de investitură. Este foarte probabil să-l primească. Cel puţin matematic. Nu ştiu ce rezolvă asta. Vom avea aceleaşi figuri sinistre: Berceanu, Fecioara din Pleşcoi, cărora probabil li se vor aduăga altele la fel de odioase. Acum e de furat!
Cum spuneam, şi Crin Antonescu, şi Mircea Geoană au jucat prost, deşi au avut toate cărţile în mână. Trebuia să fi avut guvernul negociat, cu premier cu tot, şi majoritatea parlamentară parafată. Aşa, sunt iar la mâna lui Pulea Vodă! Care-i va juca aşa cum vrea el!
Nu că băsescu ar fi vreun profesionist al politicii, dar ăştia doi chiar sunt amatori. Nu au ura şi dispreţul lui băsescu. Şi în plus, este vorba despre o asimetrie de informaţii. Este evident că serviciile îl servesc pe băsescu. O parte din personalul lor. Asta îi conferă un mare avantaj: ştie orice mişcare a adversarilor săi politici. De aceea este bine ca, în astfel de situaţii să faci totul transparent, la lumina zilei. Îi anulezi avantajul, nu te mai poate manipula.
Una peste alta, iar ne bălăcim în mlaştina puturoasă a politicianismului de doi bani. Din care nimeni nu iese învingător...Ci doar mânjit şi puţind a căcat!

Un comentariu:

Iulian spunea...

Este incert daca PDL-UDMR ar vea majoritate. Pentru 236 (au nevoie de majoritate absoluta) ar trebui sa voteze cu ei toti de la minoritati, toti fugarii de acum din PSD si PNL si altii noi, cumparati in viu intre timp. Plus disciplina de fier, sa nu lipseasca unul de la vot.
Daca pe asta merge Piratul, va fi un vot strans, cu orice rezultat posibil.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...