O nouă distracţie se profilează la orizont: ce se întâmplă cu candidaţii respinşi în Comisiile de specialitate ale Parlamentului. În Constituţie nu se spune nimic despre asta. Numai că aflu de existenţa unei decizii a Curţii Constituţionale, Decizia 356 din 5 aprilie 2007 , care stipulează:
"Candidaţii la funcţia de ministru înscrişi pe lista Guvernului, propusă de candidatul pentru funcţia de prim-ministru, sunt audiaţi de comisiile permanente ale Camerelor Parlamentului, competente potrivit obiectului de activitate al funcţiei candidatului de ministru şi, pe baza constatărilor făcute, acestea emit avize favorabile sau avize de respingere; în cazul avizelor de respingere, candidatul pentru funcţia de prim-ministru propune un alt candidat la funcţia de ministru."
Evident, se va forţa votul în plenul Camerelor, chiar dacă unora dintre potenţialii miniştri li s-a spus "Hai pa!" Să zicem că Guvernul trece. Este sau nu unul constituţional, de vreme ce are în componenţă miniştri respinşi la audieri, şi neînlocuiţi? Ne pricopsim cu un nou război între Parlament şi Pulea Vodă? Mai mult, şi chiar dacă Guvernul pică, votul pentru o astfel de echipă, care nu îndeplineşte condiţiile constituţionale, este constituţional?
Concluzia? O vodcă mare la domnu, ca să vadă clar!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu