miercuri, 28 octombrie 2009

Propagandă capitalistă

Faptul că băncile româneşti au atins un grad de nesimţire greu de suportat nu este o noutate. Toată lumea este vinovată pentru că ei te jupoaie: statul, inteprinderile, clienţii, persoane fizice, Dumnezeu, schimbările climaterice, fazele lunii.
Să vedem care este realitatea pe teren, ca să zic aşa. Să zicem că eşti client al BCR, şi ai un cont în euro, pentru că se mai milostiveşte vreo rudă de afară de tine şi-ţi trimite cât să nu mori definitiv. Până mai acum ceva vreme comisionul la retragerea din cont era de 0,5% din suma retrasă. De vreo câteva săptămâni s-a schimbat schimbarea: comisionul este tot de 0,5%, dar NU MAI PUŢIN de trei euro!
Adică amărăşteanul care se duce să scoată şi el 50 de euro plăteşte un comision de retragere de 6%? Şi dacă scoate o sută de euro, unul de 3%? Aşa, pentru nimic? Şi dacă transferi între două bănci româneşti una mie euro, plăteşti circa 45 de euro comision de transfer?
Jaful ăsta se petrece sub ochii blânzi şi umezi ai BNR, care ne-a dat un premier ce vorbeşte limba FMI? Sigur că da! Pentru că pe ăia de la BNR îi doare fix în cur de noi. Totul este o comedie sinistră, frăţia bancherilor fiind o mafie în toată regula, în care nu sunt băieţi buni şi băieţi răi. Ci doar nişte lacomi fără măsură, care adoră să se scalde în banii altora. Restul e propagandă capitalistă.

2 comentarii:

oake spunea...

wow, o postare in care nu e vorba de pulea voda, sau macar ca e el de vina pentru jecmaneala produsa de banci ?!
Glumeam, asa e cum spui.
Si inca ceva, sa stii ca iti apreciez comentariile, pe bune !

Karakas spunea...

Peste tot te jefuiesc bancile in lumea asta in numele necesitatii profitului. Parte din sistemul asta gaunos. Nu e bizar ca toti analistii economici tremura de fericire cind cresc preturile la petrol? In general, cind preturile cresc, fac pe ei de emotie, bucurosi ca mai pot face o tura cu roaba de bani. Pina la criza ailalta.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...