vineri, 9 octombrie 2009

Pentru ce?

Oameni buni, s-a întors lumea cu curul în sus! Barack Obama a luat premiul Nobel pentru Pace! Pentru ce? Pentru că intensifică războiul din Afganistan? Pentru că ameninţă Iranul cu bombardeaua? Chiar nu înţeleg...

12 comentarii:

Béranger spunea...

Am modificat-o un pic.

Karakas spunea...

Poti sa il placi sau nu pe Obama. Sunt unul din cei care l-am preferat timpitzeilor republicani ai lui Bush, Cheney & Comp, gata oricind sa mai arunce o bomba si sa mai invadeze o tara. Asta nu inseamna ca sunt de acord cu pozitia Presedintelui Obama de a trimite mai multe trupe in Afganistan.

Ca pe orice leader, trebuie insa sa il iei si cu bune si cu rele. Obama nu poate fi salvatorul lumii. Dar a schimbat retorica razboiului promovata agresiv de republicani. A schimbat si perceptia de unilateralism a celei mai mari puteri din lume. Pina acum a detensionat relatiile cu Rusia, ceea ce este o politica demna de apreciat, pentru ca Europa poate sa rasufle mai usurata.

Faptul ca a luat acest premiu Nobel pentru Pace il va face mult mai atent in tot ce tine de conflicte militare si implicarea SUA.

PS: Rasismul in orice forma imi repugna.

Béranger spunea...

Re: PS: Mneatale eşti spălat pe creier dacă tot ce nu e politically corect îţi pare rasist: nigger, ţigan...

geomarz spunea...

I l-au dat ?
De dimineaţă, parcă nici nu era nominalizat !
Sau n-am înţeles eu bine...

Karakas spunea...

@Beranger, din cite citesc de la tine te vad om inteligent. Nu iti cunosc virsta si experienta, dar ai cap sa judeci singur. Daca ai fi negru si un alb te-ar face "nigger", si ai sti ca termenul "nigger" este unul peiorativ, ai mai vorbi de political correctness, sau de faptul ca esti insultat pe motiv de rasa?

Daca iti place sa fii rasist e treaba ta...nu imi mai raspunde in cazul asta.

N. Raducanu spunea...

Iarasi sunt nedumerit: de ce deranjeaza atat acordarea premiului lui Obama? Sa-l fi acordat lui Berlusconi, care candida si el? Sau lui Bono? Ca inca nu a implinit nici un an de cand este presedinte, nu e un argument: si Willy Brandt, si Mihail Gorbaciov au primit la timpul lor premiul Nobel pentru pace, inainte de a dovedi ca intentiile lor sunt incununate de succes. Iar cei ce acuza comitetul norvegian de "populism" in adoptarea acestei decizii, sunt republicanii americani, strans uniti in apararea politicii agresive dusa de George W. Bush. In schimb obtinerea de Obama a acestui premiu il va consolida pe acesta in promovarea pana la capat a retragerii trupelor SUA din Irak si - probabil peste un timp - si din Afganistan, dar si in adoptarea legii privind reforma sistemului de sanatate in America.

Béranger spunea...

E mai complicat cu termenul nigga, cetăţene.

Dar, mă rog, fiecare cu sensibilităţile lui sclifosite...

Béranger spunea...

Haideţi să vă recomand şi un site cu poze: Le piéton de Charonne.

Béranger spunea...

How about «În acest an nu se acordă»? Au existat situaţii... în alte domenii, căci pace, slavă domnului, avem deja prea multă.

Desmond spunea...

Daca tot a pierdut Olimpiada macar un Nobel sa ia. In curand Oscarul.

Anonim spunea...

adica personajul principal pe comedy cahannel a luat un premiu? asta este mai rau ca bush!ala macar avea simtul umorului pe cind asta este bita nu stie nimic decit ceva sloganuri si basta.cind s-a stricat promterul a ramas in aer si de obicei nu stie ce vorbeste razpunzind la unele intrebari cu totul si cu totul altceva.cine vrea sa-l vada apelati la canalul tv mai sus pomenit sau youtube! in plus nevasta-sa este impotriva albilor la modul total si s-a scris asta in presa lor inainte de-a fi pus in functia asta adica a ramas la vremea cu bumbacul. incercarea de-a ne baga pe git tuturor niste concepte va avea efectul contrar.poate si asta se urmareste. deodata in f1 cistiga hamilton cu aranjamente iar televiziunile europene incep sa se umple de noile talente de pe alte continente. in plus peste europa sint impinsi africani intr-un numar care deja a dus la aparitia unei noi minoritati neintegrabile in mare parte.o familie de emigrati africani primeste casa masa alocatii pt copii si 800 euro bani de cheltuiala.peste 80% dintre europeni nu ramin dupa platile obligatorii cu 800 euro lunar de cheltuiala!!!!scopul este in esenta americanizarea europei desfintarea natiilor si crearea unui moloh caruia i se vor da traditii istorie religie etc.nu stiu daca o sa va placa!
Karakas
nu ne potrivim deloc intre noi nici macar la nivel de natii europene iar cine ne-a asezat pe fiecare separat a stiut mai bine ca noi ce face.te duc eu sa traiesti in blocuri cu turci sa vedem daca o sa-ti placa cum taie oile pe balcon mizeria harmalaia si agresivitatea lor.daca crezi ca nu-i asa te invit sa te duci in berlin in cartierul neu koln unde traiesc 163 de natii ca sa vezi cum este sau in koln in cartierul kalk.duisburg este oarasi o adresa minunata si poate afli cum si de ce au parasit majoritatea nemtilor orasul.in us stiu eu niste locuri superbe in l.a. si n.y. daca o sa ai curaj si vei scapa nevatamat sa-mi spui si mie noile impresii capatate prin experienta propie ca de povestile pe care le stiu romanii sint satul.in final vei spune ca este bine ca fiecare sa aiba locul lui separat de restul.

Karakas spunea...

@anonim, te inteleg si stiu ca sunt probleme rasiale in Europa si SUA. Am insa privilegiul sa traiesc intr-o tara care a stiut sa rezolve la nivel de sistem tot ce tine de rasa si multiculturalim. Sunt probleme si pe aici, in special cu politial correctness, insa departe de lumea intoleranta din UE (si SUA).

Pentru ca am exemplul asta, cred ca daca ar exista vointa politica, s-ar putea rezolva problemele rasiale. In Europa, se vede clar ce se intimpla cind ignori problemele tiganilor, a arabilor, si a comunitatilor in care traiesc.

Pot sa iti spun insa ca am prieteni si colegi de diferite rase care sunt oameni exceptionali. Important e sa nu ii judecam "la turma". Ca nici noua nu ne place cind auzim ca "romanii sunt asa si pe dincolo".

Discutia este extrem de lunga si nu vreau sa plictisesc, mai ales pe cetatenii vehementi :).

Toate bune!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...