vineri, 9 octombrie 2009

Ministerul Groazei

Ciudată şi nesimţită tăcerea lui Boc cel Mic şi Tâmp în legătură cu titularul Ministerului Groazei, Radu Berceanuu. Baron portocaliu, acesta face fix ce-i tună prin minister, şi nimeni şi nimic nu-l mişcă din fotoliu: nici accidentele de la calea ferată, care se ţin lanţ, nici accidentele de muncă, nici starea mizerabilă a infrastructurii, nici deciziile ciudate, care se joacă, fără ruşine, cu soarta oamenilor de la CFR.
Ieri, pe şantierul autostrăzii Transilvania au murit doi oameni şi, se pare, un al treilea ar fi fost rănit. Morţii sunt cât se poate de reali. În privinţa lor nu există dubii. Ambii au căzut de la înălţime. Ambele accidente s-au petrecut seara.
Am tot mai mult convingerea că presiunile puse pe constructori, anume ca ăi 42 de kilometri promişi de Boc lui Pulea Vodă, ca argument electoral, care trebuie inauguraţi de 1 decembrie au făcut ca acolo să se lucreze cu mână de lucru suplimentară, poate chiar la negru, sigur însă cu oameni care au pregătirea necesară pentru astfel de lucrări.
Azi l-a dat afară pe subsecretarul de stat Axinia, şi a numit în locul lui un...sindicalist! De ce? Ce vrea să demonstreze cu asta? Vrea să compromită sindicalismul? Îi pune pe sindicalişti să se dea afară unii pe alţii? Îşi cumpără liniştea socială la calea ferată? În acest timp zeci de trenuri zac pe undeva pe Valea Prahovei, din cauza unei locomotive defecte.
Pe şosele măcelul continuă. Sigur, tâmpiţi la volan, grămezi! Dar sunt şi multe lucruri care puteau fi rezolvate de ministerul lui Berceanu: reparaţii, marcaje, corectarea acelor defecte ale drumurilor care generează accidente, educaţie rutieră, etc.
Peste ceva vreme vom avea şi o conferiţă de presă a lui Berceanu. Voi reveni şi eu. Dar cu sau fără conferinţe de presă, Ministerul condus de Berceanu rămâner unul al Groazei.

Un comentariu:

Anonim spunea...

toate chestiile pe care le crezi noi sint de fapt vechi si sint preluate din vest din simplul motiv ca voi le preluati sistemul.problema este ca romanii ma refer le cei de sus greu si-au dat seama de smecheriile si nenorocirile din vest iar implementarea lor pe plan local a durat f mult.poate unii le-au vazut si le-au intirziat intentionat.problema este ca ati stat intr-un sistem mai larg si ati putut respira desi tipati ca va sufocati fara sa stiti exact care este starea de sufocare.de exemplu acum nu sint de acord ca la voi intirzie data retention deoarece trebuie sa aveti si voi dosare complete cu tot ce faceti spuneti cumparati sau cu drumurile efetuate.daca ma intrebi sinteti cei care meritati cel mai mult la nivel european sa le aveti.deci si in vest in guverne vei gasi sindicalisti.in ultimii 10 ani ei au fost aia care au dat cu barda in sistemul social de n-a mai ramas nimic!!!!!apoi n-ai auzit de sindicalistii corupti de concerne in germania?in concluzie despre ce sindicate vorbim in vest?!greve se fac numai daca firma este desfintata sau in curs de desfintare iar pt alte probleme in timpul liber de obicei duminica.
incercati sa vedeti si dincolo de marginea farfuriei!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...