miercuri, 14 octombrie 2009

La puşcărie, musiu!

Pulea Vodă este de-a dreptul nebun! Practic, are comportamentul unui monarh absolut! Indiferent ce decide Parlamentul, tot ce vrea pula lui face! Iar acum pula lui vrea control asupra Guvernului, pentru a putea controla alegerile! A intrat într-o logică antidemocratică.
Practic, logica lui este una a şantajului: "nu faceţi cum vreau eu, vă desfiinţez! Nu-mi daţi premierul pe care îl vreau eu, vă dau pe mâna poporului!" Aşa ceva este inacceptabil! Practic, el interzice orice alianţă politică pe care n-o poate domina. Iar premierul trebuie să fie sluga lui.
Indiferent ce se întâmplă, acest individ trebuie să dea socoteală. Nu doar în faţa electoratului, ci şi în faţa unui tribunal, pentru grave încălcări ale Constituţiei. Judecarea lui trebuie să fie un exemplu pentru toţi amatorii de guvernare totalitară. Şi cred că, mai devreme sau mai târziu, va ajunge în faţa unui tribunal. Şi poate chiar în zeghe. Democraţia nu se confundă cu anarhia şi cu bunul plac al unui nebun, ajuns în fruntea ţării cu ajutorul unor imbecili din serviciile secrete şi al unor derbedei puşi pe făcut bani!
PS: acum dă vina pe criza economică, pentru a justifica de ce nu-l numeşte pe neamţ! Păi nu zicea el că nu şi-a propus ieşirea din criză? Acum a descoperit că are nevoie de un premier economist? Atunci de ce l-a numit pe Boc cel Mic şi Tâmp? Dacă avea nevoie de un economist, de ce nu l-a demis pe Boc? De i-a numit pe Pogea şi pe Bordureanu miniştri responsabili cu economia?
A scos de la naftalină "pericolul" neplăţii salariilor şi pensiilor. "Partidele s-au jucat cu economia". Ce vorbeşti, Frantz? De fapt, tu nu vrei să laşi PDL per dinafară!
"Majoritatea trebuie să şi-o facă premierul desemnat" . Iar premierul va fi de la PDL, pentru că a câştigat alegerile. E dement! Aşa ceva nu mai poate tolerat!
PPS: toate argumentele puse pe tapet de Pulea Vodă astă seară sunt anulate de gândirea constituţională a lui Boc cel Mic şi Tâmp. Ce-i drept, când scria ce scria, preşedinte era Ion Iliescu, iar Bocuţul, tot slugă a lui Pulea Vodă, în opoziţie. Mare caracter!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Conasule, nu e de joaca. Maria sa nu se da in laturi(ca in laturi i-ar sta mai bine) de la nimic. Constitutia a ramas mica de dansul si i-a dato fiica-si. E groasa, traieste in tara lui Pulea voda si el e capul. Maerg sa iau extraveral, cred ca suntem blestemati. Nemtii ne-au scos si la 1866 din haos, prin Carol, poate aveam o sansa

Desmond spunea...

Adica neamtu era bun cand il propunea el la educatie si a devenit brusc nevalabil cand il propun altii premier. Niste nemernici astia de nu vor ca el - i-au anulat si baia de evlavie babeasco-lacrimogena la sf. Paraschiva.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...