marți, 13 octombrie 2009

Strategia de campanie a lui Pulea Vodă

Am aşa un filing că Moţiunea nu trece. Pulea Vodă a reuşit să-l ameţească pe Marko Bela, şi aproape sigur ungurii nu votează moţiunea semnată tot de ei. Dovedind că în politică mai curve decât românii sunt maghiarii. Dar nici asta nu mai contează. Pentru că oricum căderea guvernului ar fi o victorie fără sens. Guvernul este oricum ilegitim. Şi impotent, pentru că, în afară de tunuri pentru oranjgutani, ca ăsta cu Institutul Ana Aslan, de la Otopeni, nu mai poate face mare lucru pentru România.
Dacă nu pică azi, în jur de 15 noiembrie, cam cu o săptămână înainte de primul tur al algerilor prezidenţiale, Boc trebuie să se prezinte în faţa Parlamentului cu un guvern întreg, nu cu varianta asta doi în unu. Pentru că expiră perioada de interimat, de 45 de zile. Prilej de a mai face un supliment de imagine pentru Pulea Vodă, cum se consultă el cu partidele, cum vrea el binele ţării, etc, etc.
Până atunci urmează asumarea răspunderii guvernului Boc II pe Legea Pensiilor. Care, probabil, va fi urmată de o nouă Moţiune de Cenzură, prilej de alt delir populist. Şi uite aşa uită lumea de bilanţul lui Pulea Vodă!
De fapt, asta este strategia de campanie a lui traian băsescu: împiedicarea cu orice preţ a unei discuţii serioase despre mandatul său, dezgroparea unor afaceri precum cea a "răpirii din bagdad", afacerile familiei, bileţelele coanei Nuţica, politica externă mizerabilă, lipsa unei politici europene, scandalurile cu repetiţie, instabilitatea politică, criza economică. Reflectoarele se vor5 focaliza pe Boc şi pe guvernul lui de doi bani, pe aventurile lui în Parlament, prilej de a mai mânji cu căcat o instituţie şi aşa maronie în ochii lumii.
Singura soluţie de a ieşi din acest cerc vicios este înfrângerea în alegeri a lui băsescu. Şi ea nu se poate întâmpla decât dacă ceilalţi competitori resping această strategie primitivă, dar extrem de eficientă.
Este mult mai simplu să votezi în Parlament o lege prin care Guvernului i se ia dreptul de a emite ordonanţe de urgenţă care dau bani clientelui politice portocalii şi amână orice iniţiativă legală majoră până după 6 decembrie, când se va forma, indiferent cine va fi locatarul de la Cotroceni, un nou guvern.

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...