luni, 12 octombrie 2009

A dracului întâmplare!

Pulea Vodă, care rătăcea precum fantoma lu' tata lu' Hamlet pe coridoarele Parlamentului, a dat nas în nas cu altă fantomă, preşedintele Curţii Constituţionale. O întâmplare, veţi zice. Poate. Dar să dea dracu' în ea de întâmplare, cum se întâmplă ea fix în ziua în care Curtea Constituţională judecă excepţia de neconstituţionalitate a Moţiunii de Cenzură împotriva cabinetului Boc II!
Ăsta ne crede tâmpiţi? Atât de jos a ajuns, încât să facă presiuni pe faţă asupra judecătorilor de la CC? Atât de disperat este, încât nu-i mai pasă de nimic, nu vrea nici să mai păstreze aparenţele?
PS: în ultima sa zi de existenţă, jumătatea de guvern şchiop vrea să nominalizeze azi candidatul României pentru postul de comisar european. Există un consens politic pentru asta? S-au consultat Pulea Vodă şi Boc cel Mic şi Tâmp cu partidele politice, cu oameni din societatea civilă, pentru a face o propunere care să obţină măcar votul tuturor eurodeputaţilor români? Evident, NU! Şi atunci?

2 comentarii:

Dan Stoica spunea...

Asta ce este: http://www.antena3.ro/stiri/politica/nu-publica-motiunea-de-cenzura-declarata-constitutionala-demisioneaza-guvernul_82409.html?

Karakas spunea...

Despre Tismaneanu s-a mai vorbit aici. Poate ar fi interesant de dezbatut rolul acestui personaj aliat cu Basescu in a deturna sensul istoriei in asa-zisul Raport Final al Comiziei Prezidentiale privind comunismul in Romania. Eu am retinut din ultima sa declaratie, ca raspuns dat dlui Iliescu, care l-a acuzat ca raportul nu a mentionat declaratia CFSN din decembrie '89:

Tismăneanu: "Proclamaţia Consiliului FSN, ca şi alte documente ale acestui organism «spontan organizat» nu au ţinut cont de tradiţiile multipartitismului românesc, de reapariţia partidelor istorice şi de aspiraţiile profund anticomuniste şi antisecuriste ale majorităţii poporului român".

http://www.mediafax.ro/politic/tismaneanu-iliescu-deranjat-de-punctul-8-din-proclamatia-de-la-timisoara-4982404

Eu unul am fost martor al evenimentelor din decembrie '89 si post-revolutionare. Sa ignori acea declaratie a CFSN este intr-adevar un act de sabotaj al istoriei, indiferent de ce parare ai tu ca cercetator despre rolul partidelor istorice dupa Revolutie si impresiile tale de calatorie despre aspiratiile poporului roman. Mai ales cind nu esti roman.

Ce ma deranjeaza nu este critica sa fata de comunism, ci unilateralismul cu ochelari de cal in care capitalismul apare ca salvator al umanitatii. Oare cind vom vedea un Tismaneanu preocupat in a critica tara sa adoptiva, SUA, pentru dezastrul economic pe care l-a produs in lume, acel sistem pe care domnia sa il lauda implicit si explicit? Cite victime a produs capitalismul, tovarase Tismaneanu, mai intii in SUA? Oare cind o sa informati pe romani - un popor al carui bine pare sa va preocupe - despre cele peste 40,000 de victime ANUAL, americani care mor pentru ca restul de bastinasi nu cred in sistemul public de sanatate?

M-am saturat sa vad pe toti cow-boii si cow-vacile astea cu convingeri republicane venite la comanda sa dea lectii de democratie "prostilor" de romani. Stim de altfel destul de bine azi cum e cu munca securista a la CIA de influenta si manipulare, stimate domn-tovaras "la nevoie" Tismaneanu, pina la urma biet pion internationalist - ca asa a invatat din familie - in a satisface interesele grupului tau de interese!

Nu cred ca mai sunt multi prosti in Romania care sa inghita tot ce li se baga-n gura cu forta din strainatate!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...