vineri, 9 octombrie 2009

FMI în RSR

Azi a apărut un document al FMI, de prin septembrie, cu vreo lună înainte să se rupă căruţa guvernamentală. Găsiţi în el toate obsesiile şi tâmpeniile care au nenorocit lumea subdezvoltată, din care cu onoare facem şi noi parte. Documentul este supervizat, o, ce ironie, de Poul Thomsen, cel care pe vremea lui Ciorbea era un soi de vicerege al FMI în România! Dar, printre altele, ce citim noi în document? Toate motivele pentru care Boc cel Mic şi Tâmp NU trebuia să-şi asunme răspunderea pe legi precum cea a pensiilor şi salarizării.
"Reforma salariilor. Autoritatile elaboreaza o lege unificata a salariilor din sectorul public ce va fi aprobata pana in luna octombrie 2009. Obiectivul acestei legi este acela de a asigura un sistem de salarizare transparent, echitabil si uniform pentru toti functionarii publici, care sa genereze in acelasi timp si economii considerabile pe termen mediu...In prezent se are in vedere derularea reformei in doua etape, prima etapa presupunand aprobarea pana la finele lui octombrie 2009 a unei legi organice privind salarizarea in sectorul public, care sa prezinte principiile fundamentale ale noului sistem, iar a doua etapa fiind constituita de legislatia ulterioara de implementare a legii care sa detalieze elementele sistemului, legislatie ce va fi aprobata pana in septembrie 2010. Banca Mondiala ofera asistenta autoritatilor in vederea elaborarii acestei legislatii in cadrul imprumutului DPL."
Înţelegeţi despre ce este vorba? Până în octombrie era nevoie de o Lege Organică, lege care să cuprindă doar principiile. Ea trebuia completată până în septembrie 2010 cu legi complementare. Jegul ăla de Boc ştia de asta, de aceea se arăta mărinimos cu sindicatele şi "permitea" corecţii la legea pe care şi-a sumat deja răspunderea! Ce obraz mai are limbricul ăsta uasecerist să dea lecţii de moralitate?!
Cât despre Legea Pensiilor referirile din document sunt şi mai vagi: "Reforma pensiilor. Autoritatile elaboreaza o lege de reforma a pensiilor cu asistenta de la Banca Mondiala. Reforma are ca obiectiv asigurarea sustenabilitatii sistemului pe termen lung si se anticipeaza aprobarea sa pana la finele lui 2009".
Sunt câteva lucruri neclare în document. Ceea ce frapează, dincolo de orice, este faptul că economia privată nu există în Raport. E ca şi când el se referă în continuare la Republica Socialistă România. Nu se discută decât despre BNR şi despre sectorul de stat, despre funcţionarii publici, etc. Şi despre recentralizarea deciziei, despre limitarea autonomiei colectivităţilor locale.
O Românie în care traian băsescu i-a luat locul lui Ceauşescu şi Boc cel Mic şi Tâmp lui Dăscălescu...

Un comentariu:

Anonim spunea...

cind au facut astia altceva altfel si unde? deci nu-i de mirare!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...