vineri, 9 octombrie 2009

Fight!

România este ţara păruielilor politice generalizate. Cu aer de mahala, cu poale în cap şi arătat curul adversarilor, cu atacuri sub centură, cu multă josnicie. Şi atunci de ce m-aş mira că Mitrea afirmă, fără dovezi, şi doar pentru a-i plăti o poliţă lui Vanghelie, dar cu gândul la beregata lui Geoană, că primarele de la cinci are arhiva lui doi şi-un sfert? Sigur că Vanghelie n-o are, ci are nişte frânturi de informaţii, furnizate de oameni care vor să trimită semnale unora şi altora din mediul politic şi economic. Dar Mitrea este pus pe cumpărat indulgenţe, aşa că-i dă o mână de ajutor lui Boc, care vrea să justifice un act care acum se întoarce împotriva PDL: revocarea lui Dan Nica.
Dar asta nu-i nimic pe lângă ce-i face lui Bogdan Olteanu Dinu Păturiciu. Care, mai nou, s-a profilat pe finanţe-bănci, şi avea nevoie de un om în Consiliul de Administraţie al BNR. Că nu strică, atunci când vrei să înfiinţezi o bancă, spre pildă. Sau să speculezi pe piaţa financiară...
Ia citiţi ce de calităţi are Bogdan Olteanu în viziunea lui Păturiciu: "Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate". Atât de tânăr, şi deja Gheorghe!(cei de vârsta mea ştiu bancul!). Acum, nici nu-mi vine să-l critic prea tare pe Păturiciu, după ce i-a zis vreo două bine simţite lui Cătălin Avramescu: "Există o singura deosebire între dumneavoastră şi Bogdan Olteanu. El e mai şiret. Dumneavoastră mai într-o dungă. În rest, sunteţi produsele aceleiaşi stări bolnave a societăţii româneşti incapabilă încă să-şi selecteze şi să-şi aprecieze elitele."
Şi ţineţi minte: Vadim n-a intrat în campanie! Atunci să vezi ce-o să ne râdem! Fight!

3 comentarii:

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

O leapsa de stanga de la mine pentru liberalul de stanga:
http://codrinscutaru.blogspot.com/2009/10/comandante-che-guevara.html
As aprecia cu interes opinia dvs.

Anonim spunea...

"Labil psihic, excesiv de ambiţios, lipsit de loialitate, de o inteligenţă mediocră, dar şiret şi lipsit de moralitate".

pai nu va este clar ca romanii se vor vesticiza si ei dupa bombardamentul cu "valorile" civilizatilor?!

ameţitul spunea...

bancul e ăla cu karatiştii:) şi am totuşi doar 31 de ani. iar cu ce-a zis Păturiciu, englezo-americanii au o vorbă: "takes one to know one".

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...