sâmbătă, 31 octombrie 2009

Care sunt temele de campanie?

Au trecut vreo zece zile din campania asta electorală şi, dracu' ştie de ce, viitorul mi se pare tot mai negru! Pentru că, să mă ierte Dumnezeu, dar se discută despre ORICE, numai despre viitor nu. Mai mult, lăsându-l pe Pulea Vodă să lanseze temele de campanie, ceilalţi competitori se văd obligaţi să reacţioneze la elucubraţiile acestuia. Iar Pulea Vodă este fericit! În loc să dea socoteală pentru un mandat lamentabil, pentru cele două guverne puse pe butuci, pentru politica externă fantezistă şi lipsită de dimensiunea europeană, pentru relaţiile mizerabile pe care le avem cu toată lumea, se discută despre "sistemul ticăloşit", despre "moguli", despre oligarhi, despre "frăţia 322", despe parlamentarii care sug sângele poporului, despre chiulul lui Crin şi autostrada suspendată a lui Oprescu.
Cât de prost să fii să lupţi cu armele alese de adversar? În loc să respingă ferm aventura referendară, toţi s-au grăbit s-o aprobe, mai mult, chiar au supralicitat. De ce? Doar pentru că aşa vrea "poporul"? Până acum "poporul" n-a ieşit în stradă contra Parlamentului, ci contra guvernului şi a Preşedintelui, că e şi el parte a Executivului. Ăia care sunau din talangă la porţile palatului cereau subvenţiile(subvenţii incluse în Bugetul de Stat, care este aprobat de Parlament) şterse de pe listă de contabilul Pogea. Nu cereau Parlament unicameral şi nici reducerea numărului de parlamentari.
N-am auzit pe niciunul dintre candidaţii care sunt şi parlamentari că vor cere Comisiilor de control SRI şi SIE audierea şefilor celor două dughene în legătură cu recentele evoluţii în cazul Hayssam. Nu vrea poporul să ştie dacă Hayssam şi-a cumpărat libertatea de la şeful statului? Care altminteri o face pe fecioara în materie de corupţie, când el e tatăl corupţilor? Sigur că vrea! Dar cine să vorbească în locul lui?
Se teme Geoană că i-l pune băsescu pe Hayssam în braţe? Se teme degeaba! Da, Hayssam a fost membru PSD. Da, Hayssam a dat bani pentru campania PSD. Dar a dat şi altora, inclusiv portocaliilor. Dar aici nu despre asta este vorba, ci de un târg între întâiul om în stat şi întâiul terorist al patriei! Târg pe care NU PSD l-a făcut, ci băsescu! Cu ajutorul şi sub ochii serrviociilor secrete şi cu complicitatea Justiţiei. O justiţie condusă atunci de madam Macovei. Pe care nimeni n-o întreabă de sănătate pentru încălcarea procedurilor în cazul întâlnirii dintre Hayssam şi Degeratu? N-a ştiut Macovei despre astea? A ştiut! Dar a închis ochii, pentru că putea da, atunci, o copită PSD!
Văd că Pulea Vodă insistă să se "bată" cu Ion Iliescu. Sigur, e o găselniţă de campanie. Dar şi o mare eroare. Nu pentru că ar contraria electoratul fidel fostului Preşedinte al României. Ci pentru că nimeni nu-i atât de prost în România să creadă că asta e o chestie serioasă. Nu te poţi lupta cu umbre pe pereţi, când la uşa ţării bate viguros falimentul! Iar tu, ca şef al statului, îi dai o mână de ajutor, nu doar generând criza politică, ci şi făcând imposibilă o soluţie pentru ea. Şi apoi, există riscul ca, şi nefiind concurent în această cursă, Ion Iliescu s-o câştige! Ceea ce l-ar umple de ridicol şi l-ar arunca definitiv în uitare pe băsescu!
Oricum, scena de azi, de la Constanţa, în care Pulea Vodă a primit în dar de la oranjutanii lui de bine un buzdugan şi un scut, cu care, zice el, "Lupt cu sistemul ticăloşit şi-i apăr pe români de moguli", e de antologie. ANTOLOGIA RUŞINII ŞI A NERUŞINĂRII! În paranteză fie spus, deşi n-am pic de simpatie pentru cei trei moguli, întreb şi eu: câte locuri de muncă fac şi câţi bani la buget dau mogulii, şi câţi băsescu? Şi, dacă-i apără pe români de moguli, distrugerea afacerilor mogulilor(că asta înţelege el prin "apărare") cât îi va costa pe proştii care se uită în gura nebunului?
Rămâne întrebarea: care sunt, de fapt, temele de campanie?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Poza face toţi banii!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...