marți, 13 octombrie 2009

Parteneriatul pentru jaf

Vă amintiţi de cele spuse duminică de Pulea Vodă, la a doua sfinţire a bisericii din curtea Cotrocenilor, despre parteneriatul între Biserică şi Stat? "Parteneriatul dintre Biserica română şi puterea politică ne duce în unitate şi în bine mai departe."
Ei bine, parteneriatul ăsta este un târg ordinar: în schimbul trecerii din patrimoniul public al statului în cel privat al Bisericii a unui număr foarte important de imobile, care n-au aparţinut niciodată Bisericii, IPF Daniel şi popii din dotare se înhamă trup şi suflet la căruţa realegerii lui Pulea Vodă. Trecerea se face la cererea IPF Daniel, şi are sprijinul lui Pulea Vodă, a lui Boc cel Mic şi Tâmp şi a lui Pogea. Ordonanţa prin care se va face transferul este deja gata, dar probabil că unii au mirosit ilegalitatea şi se codesc s-o contrasemneze.
Asta este România cea credincioasă, în care sute de mii de trepanaţi stau cu zilele în ploaie şi frig pentru a săruta moaştele, în loc să-i ia de gâţi pe idioţii ăştia care se înţeleg pe spatele lor! Cât mi-e de scârbă!

2 comentarii:

Karakas spunea...

Biserica-i folositoare, mai ales cind popii dau comanda cu cine sa se voteze evlaviosii. Omu' nu-i prost, stie unde-s votantii lui.

Anonim spunea...

Acum, pe timp de criza, este MOMENTUL cel mai BUN, sa incetam sa mai platim preotii de la BUGET, sa fie scutiti de TAXE si mai ales "inaltii prealati" sa aiba rang de ministrii, tot de la BUGETUL nostru si, sa mai primeasca banuti si de la PRIMARII, CONSILII, PREFECTURI si sa sol,icite si taxe si peschesuri de la "enoriasi" Haideti sa facem REFERENDUM sa incetam sa platim preotii de la bugetul nostru!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...