duminică, 25 octombrie 2009

Virajul de la portocaliu la cafeniu

Boc cel Mic şi Tâmp este încă premierul României. Bun sau prost, pe ăsta ni l-a dat Pulea Vodă, cu ăsta defilăm. Ca şi cum am fi încă o democraţie. Numai că băiatului îi filează o lampă. Şi adoptă un limbaj şi idei net fasciste, ca, de altfel, şeful lui şi o mulţime de lideri ai oranjgutanilor. Virajul de la portocaliu la cafeniu este deja amorsat.
Azi, nefericitul ăsta, premier al unei ţări membre a UE, se apucă să-şi expună ideile despre ordine în democraţie. Care se face cu...biciul! " Ia dati-mi unul, sa cumpar unul, ca cu astia trebuie facuta un pic de ordine. Ia uite, asa trebuie sa fie biciul. Trebuie pus pe ei, incepem de la Parlament si mergem mai jos cu biciul, mai departe. Am cumparat un bici pentru cei carora trebuie sa le fie frica, incepand cu parlamentarii si continuand cu toti aceia care cred ca oamenii nu trebuie sa fie egali in fata legii." Evident, oranjgutanii lui nu merită pedeapsa biciuirii, pentru că ei doresc parlament unicameral!
Cât de jos a ajuns demnitatea de premier! Cât de jos a ajuns demnitatea de preşedinte! Doi imbecili, care cred că deţin adevărul absolut, care confundă autoritatea cu autoritarismul şi voluntarismul cu bunul plac.
Nu am auzit nicio voce a "societăţii civile" care să condamne aceste atitudini antidemocrate. Chiar nimeni nu vrea să-şi asume vina de a fi contribuit la ascensiunea celor doi tembeli în fruntea ţării?

5 comentarii:

Karakas spunea...

Chiar, unde-s dom'le asociatiile alea de tipau pe vremea lu' Nastase ca nu e democratie in Romania? Acum de ce tac? Raspunsul il intuim: si-au atins scopul sa-l dea jos pe Nastase.

Karakas spunea...

"Ministrul interimar al Turismului Elena Udrea a spus, duminică, la un spectacol electoral organizat într-o comună gălăţeană, după audiţia melodiei "Noi suntem români", care se încheie cu un vers ce face referire la împăratul roman Traian, că "Noi suntem urmaşii lui Traian, ai lui Traian Băsescu".

Inteleg ca e campanie electorala, da' cit de tampit poti fi sa scoti perle de astea? Udrea catre popor: "Noi suntem urmasii lui Traian Basescu".

http://www.mediafax.ro/politic/udrea-noi-suntem-urmasii-lui-traian-ai-lui-traian-basescu-5044210/

Iulian spunea...

Oameni buni,
ascultati aici rationament de la cineva din acele asociatii. Citez aproximativ din memorie.
"Ce se intampla acum e in linia minciunilor de campanie care a inceput in anii 90 de la Iliescu. Nu e nimic deoasebit fata de mizeria obisnuita a campaniilor romanesti, poate doar inca un pas al degradarii."
Sa mai poti comenta la asa ceva?!

Anonim spunea...

e.u. este organizat dupa principiile fasciste deci daca si in romania se intimpla nu este nimc iesit din "normalul" zilelor noastre.
amintesc faptul ca parlamentul numit european care nu se stie pe cine reprezinta are rolul unui club de discutii deoarece comisarii care au puterea de decizie nu sint obligati sa ia in calcul discutiile parlamentarilor sau concluziile acestora. europolul nu se afla sub control parlamentar iar multi functionari nu sint alesi de nimeni ci numiti. dupa asa-zisa constitutie a e.u. se va putea conduce f simplu dupa Ermächtigungsgesetze si folosesc desigur cuvintul original ca sa se stie despre ce vorbim. noul format al actelor cetatenilor din acesta zona s-au adaptat la programele pt data retention care presupune dosare electronice complete pt toti. deasemenea legile au fost adaptate pt a permite interventia armatei si politiei cu drept de folosinta a armamentului din dotare in caz de tulburari sociale. practic prin ceea ce spun indivizii mentionati de tine fac cunoscut un adevar pe care-l cunosc f bine din vest unde se foloseste expresia Zuckerbrot und Peitsche atunci cind vine vorba despre un stil de politica folosit in mod curent. comportarea lor este specifica slugilor care se stiu sub protectia stapinilor permitindu-si sa vorbeasca in gura mare de numai de bici deoarece stiu ca pinea a devenit deja un element virtual. urmareste ce legi pregatesc in germania noii alesi in varianta cdu-csu-fdp.! dupa ce socialistul schroder nu numai ca a scutit concernele si bogatii de impozite dar le-a dat inapoi si banii platiti cu ani de zile in urma astia vin iarasi cu scutiri de impozite dar si cu diminuarea sumelor platite de firme pt programele sociale. probabil ca ingrijirea medicala se refera la posibilitatea achizitionarii de luminari. asta este vestul vostru iubit!!! sa va traiasca!

Anonim spunea...

"Es ist, als wenn wir die Diktatur gar nicht brauchen, weil sich der Parlamentarismus schon selber so aushöhlen läßt, daß es aufs Gleiche hinausläuft." - Michael Jäger im "Freitag" vom 9. Mai 2008


un citat privitor la ceea ce se intimpla in vest. nu-l traduc ca sa nu-mi spui ca am facut-o la un mod convenabil mie. poti afisa desigur traducerea ta pt altii. daca pt brincusi vestul a fost talpa iadului pt mine este o hazna. desigur ca pot dovedi acest fapt si nu prin ceea ce spun eu ci vesticii despre ei.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...