sâmbătă, 10 octombrie 2009

Ghiveci de ştiri

Azi nu aveam de gând să scriu. Mi s-a cam aplecat de toţi şi de toate, de lupta asta politică sterilă, fără orizont. Şi în general, mi s-a cam făcut scârbă de mizeria care ne încojoară, de toţi idioţii care se comportă de parcă n-ar mai exista nimeni în afara lor, care se cacă fără jenă în capul tuturor.
Dar nu pot să ratez aşa ceva: un poliţist, arestat pentru că-şi cultiva "iarba" la domiciliu, făcea un masterat în combaterea traficului de droguri. Acum, eu cred că băieţii s-au grăbit să-i pună cătuşele: omul nostru lucra la partea practică a temei. Că ştiţi cum e în România: toţi suntem tari la teorie, practica ne omoară. El vroia să infirme acest clişeu!
Restul veştilor curge firesc: liberali fiind, nouă primari din Telemorman îl susţin pe Băsescu, poate pentru că Antonescu e prea Crin, şi lor le plac alte flori. Poate floarea de nu mă uita la împărţirea bugetului. Zic şi eu, nu dau cu parul!
Fecioara din Pleşcoi, după turismul ecumenic, visează la turismul speologic pe litoral. Nici n-o să-i fie greu să-l promoveze, noi practicând deja acolo turismul de cavernă: hoteluri cu miros de mucegai, cearceafuri rupte, haleală scumpă şi proastă, manele, plaje jegoase, cu alge care put, ţigani care vând şi julesc de toate, cu maşini de fiţe care se plimbă printre cei ieşiţi la plajă.
Poliţia Municipiului Bucureşti, dacă nu poate fi în stradă, să-i descurajeze şi să-i prindă pe infractori, că n-are oameni şi bani de benzină, este pe Twitter şi pe Facebook.
Bancherii români au pus de-un cod etic: nimic din ce poate duce la creşterea profitului nu este interzis, restul prevederilor sunt pentru a-i prosti pe proşti.
Atunci faptul că Băsescu pişă ochii şi scrie poezele, pe care le recită într-o şuşanea cu pretenţii, la ProTv, e doar bomboana pe colivă. Că bani şi motive de tort n-avem!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Mi s-a cam aplecat de toţi şi de toate, de lupta asta politică sterilă, fără orizont. Şi în general, mi s-a cam făcut scârbă de mizeria care ne încojoară, de toţi idioţii care se comportă de parcă n-ar mai exista nimeni în afara lor, care se cacă fără jenă în capul tuturor.

asta inseamna ca ati ajuns deja in vest!

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...