miercuri, 14 octombrie 2009

Bocuţ, delfinul care n-a putut fi rechin

Prieteni, de mult n-am mai râs cu atâta poftă. Râs sănătos, cu lacrimi! Multă lume proastă în ţara asta. Care vine de explică de ce ne merge cum ne merge!
De ce râd? Citesc pe blogul Politeia(o fi al călugărului Teofil? Era unul care rupea lanţul pe vremuri, pe forumuri, mai ales la "Cotidianul") o elegie la căderea guvernului Boc. Citez: "Dl Boc a fost un delfin care a inotat cu rechini de tot felul si de toate culorile si nationalitatile. In Europa, politicienii care sunt delfini fac cariere formidabile, in Europa. La noi inca trebuie sa fii rechin. Pacat, dle Boc chiar te-am simpatizat in timp, desi de la inceput am anticipat sfarsitul. Personal iti multumesc pentru decenta, modestia si chiar bravura cu care te-ai luptat."
Aşa o fi, doar că Boc a fost un delfin dresat, care a evoluat cuminte într-un delfinariu şi a făcut doar ce-i cerea dresorul de la Cotroceni să facă. Fără personalitate, fără să pună de la el, aşteptând fericit să-şi primească macroul congelat şi-un scărpinat pe frunte.
Dar comentariile, ei bine, comentariile sunt delicioase! Nu credeam ca Boc să aibă atâţi admiratori!
"Eu nu cred ca poporul este de vina ca nu-i matur.4 mil de romani au emigrat pentru ca in alte tari puterea Rusiei nu este atat de mare ca in Romania.Iar puterea Rusiei de data de banditii care au furat timp de 20 de ani incepand cu Iliescu...Deci nu poporul este de vina."
"theophil, sincer iti multumesc pentru aprecierea Bocutului meu. Nu sunt fanatica,aplaud un om curajos(un Leonidas al Carpatilor)si care nu este potrivit pentru o societate anormala ca a noastra. Sa fim sinceri:a dorit sa colaboreze cu un guvern si o majoritate parlamentara “binecuvantata” de Base.Nu-l invinuesc pe presedinte.A crezut si el in stabilitate politica,asa cum Bocut a crezut in guvernare de succes.Amandoi au gresit.Cu urmasii comunistilor nereformati,fie ei in PDS sau PNL ,nu poti inainta,dimpotriva."
"intr-un fel Bocutz al tau vine din viitorul care ar trebui sa devina Romania, fara rechini postcomunisti si postsecuristi,care ne-au condus de 20 de ani… asa ca ramin la parerea mea, ca basescu a facut o alegere perfecta cu Boc, aratind oamenilor ca poti fi politician si fara sa fi rechin sau lichea sau santajabil sau coruptibil…"
"!Seara bună!Eu zic că Boc va fi precum berbecele care va izbi (de doua ori) în poarta anticipatelor. Nu-i vorba de ce credem noi, ci de ce crede ţaţa Floarea şi badea Gheorghe. Pun pariu că nu vad cu ochi buni varianta Johannis. Şi dacă merg şi ungurii la schemă, s-au ras pe bot de voturile din Transilvania."
"Mi-a placut foarte mult ce am citit!Istoria il va trata altfel pe dl. Boc. Cum-necum este primul premier care a pus pe masa reforme de baza ale societatii, cu 15 ani intarziere.Dl. Boc nu a fost un delfin. Stii de ce? Pentru ca i-a lipsit carisma. Un deldin este respectat pentru carisma sa. Din pacate a fost un guvide muncitor si de bun simt, zvantat de fuleul balenelor voluminoase si al rechinilor lacomi din parlament."
Spălarea creierelor este o realitate de necontestat. Trepanaţii ăştia votează! Sunt talibani, sunt fanatizaţi! Reacţionează reflex, la cuvinte-cod! Găsiţi în câteva rânduri toate obsesiile "societăţii civile" din ultimii douăzeci de ani. Până în urmă cu câtăva vreme m-ar fi enervat. Acum mă amuză. Ăştia sunt precum vechii ilegalişti stalinişti, care-l înjurau pe Ceauşescu, pentru că s-a abătut de la puritatea liniei ideologice!
Delfinul Bocuţ! Hai că suntem mari!

Niciun comentariu:

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...