joi, 29 octombrie 2009

Pielea lui traian băsescu

Să speculăm puţin. traian băsescu şi-a mai făcut nişte "prieteni".Cele patru ONG uri care au cerut Avocatului Poporului să se adreseze Curţii Constituţionale în legătură cu referendumul. Cele patru ONG au făcut parte din Coaliţia pentru un Parlament Curat, care, în 2004, a iniţiat şi întreţinut isteria anti-Năstase, atât pe tema corupţiei, cât şi pe tema "fraudării alegerilor". E vorba de caţavenci, cu Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, de Asociaţia Pro Democraţia, Centrul de Resurse Juridice şi Transparency International România, care s-au constituit în Alianţa pentru Statul de Drept.
Acum, toate patru au de plătit poliţe lui Traian Băsescu, din diferite motive, dar şi din motive comune. Este vorba de felul în care Pulea Vodă i-a smotocit public în cazul formulei de vot uninominal, în primul rând. Apoi Alistar e sictirit că Băsescu a pus ANI pe el, caţavencii că le atacă trustul de presă şi le strică afacerile, Pârvulescu, la fel, are un dinte împotriva Marelui Timonier.
Doar că nu aceste motive i-au adus împreună. Ca să înţelegeţi despre ce este vorba, uitaţi-vă cine le dă bani micuţilor, ce guverne şi ce ambasade ale statelor occidentale. Abia acum trebuie să i se facă frică lui băsescu. Aceast avertisment e de departe cel mai tare, mult mai tare decât stenograma convorbirii Hayssam-Degeratu.
Adevărul este că băsescu a ajuns să calce pe prea mulţi şi pe nervi, şi pe coadă. Din ţară, de la Bruxelles, de la Washington. Cam toţi îi vor pielea pe băţ. Motiv să investească în această înteprindere. Şi ceva mă face să cred că o vor avea...

2 comentarii:

Dan Stoica spunea...

5 comentarii intr-un sfert de zi - basescita dumneavoastra a devenit acuta. Oare ce "productie" va fi inainte de turul doi? Oricum, felicitari pentru explicarea mineriadelor; nu asi fi banuit in vecii vecilor cine a fost de fapt in spatele lor!
Doar de curiozitate: cand mai va indepliniti sarcinile de serviciu? Sau chiar vi le indepliniti asa... :D

Constantin Gheorghe spunea...

Depinde ce înţelegi prin "sarcini de serviciu". Mulţumesc Celui de Sus, pentru că îmi pot stabili singur "sarcinile de serviciu!" Nu mă obligă nimeni să fac ceea ce fac! Cred sincer că Traian Băsescu trebuie să plece. Democratic, prin vot. Nu l-am considerat demn de a exercita o demnitate publică niciodată. A făcut destule boroboaţe. Mie, unuia, îmi ajung cinci ani cu un iresponsabil în fruntea statului.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...