duminică, 4 octombrie 2009

Istoria unei fotografii

Aceasta este una dintre cele mai şocante fotografii, care, alături de cea a unui ofiţer sud-vietnamez care ucide cu un glonţ în ceafă un tânăr, sunt simbolurile războiului din Vietnam. Aceasta a câştigat Premiul Pulitzer în 1972. Cel care a făcut fotografia a fost Nick Ut, de la AP. Fetiţa arsă, care aleargă goală pe şosea, a reuşit să supravieţuiască şi acum trăieşte în Canada. Puteţi citi mai multe aici.
Turambar o foloseşte azi într-un soi de glumiţă vizuală, pe care o practic şi eu, "Vin alegerile!" Întrebarea este: ştiind despre ce este vorba, ce suferinţă se ascunde în spatele unor astfel de lucruri, putem glumi cu orice?

5 comentarii:

Turambar spunea...

ntrebarea este: ştiind despre ce este vorba, ce suferinţă se ascunde în spatele unor astfel de lucruri, putem face asemenea fotografii?

Raspunsul este: daca se pot face asemenea fotografii, atunci pot fi si asociate cu alte lucruri.

Si nu, nu este gluma.

:/
http://chieutuyet.files.wordpress.com/2009/07/dying_child_vulture.jpg

Belle de Jour spunea...

mda
nu uita si agentul in cauza care si acum actioneaza
http://www.vn-agentorange.org/
adica la generatii distanta
mda
nu, la Turambar this time nu cred nici eu ca este gluma
era bine sa fie
o zi buna

Ken spunea...

Nici eu nu cred ca alegerea celebrei fotografii ca metafora la alegeri este un abuz ori de rea credeinta. Tare ma tem ca dupa alegeri, romanii vor urla si ei ca arsi de 'orange agent' . . . Pana atunci joc si voie buna!

Anonim spunea...

Cand masluiesti sondaje de opinie si apoi dai explicatii jalnice, poti face aproape orice si poti gasi apoi justificari.

Anonim spunea...

asta este binele pe care-l au de dat prietenii vostri vestici. indiferent sub ce forma vine nu poate fi decit usturator. razboiul din vietnam a fost o solutie pt iesirea din criza pt ca banii din perioada 40-45 erau deja papati in 65 ca bosii au o f mare foame in git.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...