miercuri, 7 octombrie 2009

Fuse, şi se duse...

Fuse, şi se duse şi mare miting sindical. Şi se duse aşa cum veni: în ordine, să nu stârnească panică în palatele Victoria şi Cotroceni. Pulea Vodă n-a comentat, el fiind ocupat cu alt diliu, preşedintele polonez Lech Kacinski, rătăcit, nu se ştie de ce, pe frumoasele şi slinoasele plaiuri mioritice. Mi-e greu să cred că vor să se pună de acord în legătură cu ce-i spun vicepreşedintelui american Joe Biden. Ăla vine şi le spune: vă place, bine, nu, la fel, bine, noi tot cum vrem noi facem. Şi voi o să fiţi fericiţi, că aşa e ordinul! Hai pa!
Boc cel Mic şi Tâmp şi-a pus vată în urechi şi i-a chemat mâine la negocieri pe liderii de sindicate, deşi sunt convins că li s-a aplecat unora de mutrele celorlalţi. Oricum Boc are altă agendă, şi i se fâlfâie lui de sindicate. Ca să nu mai vorbim de faptul că marţea viitoare poate fi un premier demis de Parlament, adică un om fericit şi fără obligaţii. Liber ca păsările cerului. Şi atunci de ce ar da în brânci? Pentru o carieră în politică? Cred că nu e totuşi atât de tâmp să credă că mai are un viitor în politică, după ce a fost sluga lui Pulea Vodă şi a şters ăla pe jos cu el!
Dar cel mai frumos a fost azi în Parlament! Dar ce frumos! O splendoare! Un recital de responsabilitate, armonie şi consens! O simfonie a păcii şi înţelegerii între toate forţele politice, strâns unite în faţa crizei! Bine că nu pot intra cu arme în Parlament, pentru acum aveam funerarii naţionale şi o uriaşă groapă comună, cu un monument la căpătâi: "Ei s-au jertfit pentru el!" El fiind nu cetăţeanul român. Pe ăla dă-l în pizda mă-sii! Cine l-a pus să se nască în România? El fiind Pulea Vodă, evident, pentru care pedeleii ar face orice, dar orice, trecând peste Constituţie, legi, regulamente, bun simţ.
Nici cu oponenţii lui Pulea Vodă nu mi-e ruşine! Băi, n-o mai frecaţi! Ştie toată lumea că, din motive pe care le înţelege fiecare cum îl taie capul, s-a format, nu de ieri, de azi, o alianţă, când mai implicită, când mai explicită, între PNL şi PSD. Cum ambele partide au nişte căcăcioşi în fruntea lor, care, de gura "jurnaliştilor" şi a "societăţii civile", se tot coiesc s-o recunoască şi s-o oficieze, o situaţie care se putea rezolva uşor trenează şi produce scandal zilnic. Dacă o făceau, alta ar fi fost situaţia acum! Aşa, vrând să păstreze aparenţele, nu fac decât să prelungească agonia guvernării băsescu-Boc. Mă rog, treaba lor, dar contează şi asta la datul cu ştampila...
Ce să înţeleagă bugetarul, şomerul, ţăranul care nu are bani să pună sămânţa în pământ, pensionarii, care trebuie să-şi plătească acum şi analizele, mă rog, tot românul neprivilegiat de tranziţie, despre meciul dintre Roberta Anastase şi Mircea Geoană? Că ei se hârjonesc pe bani din gros, suspendându-se unul pe celălalt, în timp Piaţa Victoriei e plină de mitingişti? Care nu de bine se aflau acolo!
Ce am învăţat noi din cele întâmplate azi? Nimic! De ce? Pentru că nu e nimic de învăţat? Nu, ci pentru că nu are cine învăţa! Aşa încât să trăiţi bine!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Ăla vine şi le spune: vă place, bine, nu, la fel, bine, noi tot cum vrem noi facem. Şi voi o să fiţi fericiţi, că aşa e ordinul!

exact!in rest din relatatrea ta inteleg c-a fost exact ca la nemti unde toti o lingeau pe merkel. in rest oamenii nu mai conteaza de f mult timp.

Fără ură, dar cu îngrijorare, despre viitor.

  Văd că și Elveția dă târcoale NATO. Cică îi tremură anumite părți ale anatomiei de frica rușilor. Măi, să fie! Când dracu au dat năvală ru...